Khaled Mokhtar (director de imagine) și Matei Dima (regizor) sunt primii români nominalizați în competiția internațională YouTube Music Awards cu videoclipul realizat pentru rapper-ul Destorm - See Me Standing.

Matei Dima si Khaled MokhtarFoto: arhiva personala

YouTube Music Awards este la prima ediție, iar cei doi români sunt nominalizați la categoria Innovation of the Year. Videoclipurile au fost alese de un juriu internațional format din muzicieni și fani YouTube, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro. Criteriile au fost creativitatea clipurilor, inovația și aprecierea fanilor platformei video.

În noua etapă, publicul trebuie să voteze videoclipul preferat prin like, share și comentarii pe pagina oficială YouTube Music Awards. Cel mai apreciat video de către fanii YouTube va fi și cel câștigător. Fanii pot vota până pe 3 noiembrie.

Matei Dima, regizorul acestui clip, este stabilit în Los Angeles și este implicat în diverse proiecte cinematografice cu clienți din America și din România.

Khaled Mokhtar, DOP (Director of Photography) al acestui proiect, a regizat clipuri pentru artiști internaționali din România, precum Inna, Alexandra Stan și Antonia, dar și artiști din afară - Daddy Yankee, Reik, Juan Magan. Anul acesta a fost nominalizat și la Romanian Music Awards pentru Best Video 2013 cu clipul Deepcentral – O stea.

“Proiectul a început cu propunerea lui Matei să lucrăm împreună, el ca regizor și eu pe partea de imagine și post producție. Am îmbinat experiența mea de regie și imagine pe partea muzicală cu a lui Matei pe partea regiei de film. Am decis să îmbinăm un scurt metraj într-un muzic video. Propunerea s-a transformat în video-ul See Me Standing....Sper să vă placă și vouă”, a declarat Khaled Mokhtar.

“Am vrut sa fac ceva special pentru că melodia e foarte simplă și îmi doream mult să spun o poveste, așa că am scris conceptul și, susținut de o echipă foarte bună, pur și simplu, l-am filmat exact cum am vrut. Ca orice regizor, am avut dubii și au fost mulți cei care s-au împotrivit ideilor mele, dar trebuie să ai incredere în instinctul tău și să muncești mult. Două luni mai târziu, mi-a sunat telefonul să fiu anunțat că am fost nominalizat la una din cele 6 categorii de la YTMA, mai exact, Innovation of the Year. Sunt bucuros că la evenimentul de decernare Youtube Music Awards pot să reprezint România” a afirmat Matei Dima.