Mireille Mathieu, una dintre cele mai populare cantarete franceze, celebrul artist britanic Peter Gabriel si cantaretul american Marc Anthony vor concerta pentru prima data in Romania, in 2014, un an care se anunta a fi plin de evenimente interesante pe piata muzicala, scrie Mediafax.

Elliphant, unul dintre cele mai noi nume ale underground-ului, vine la Bucuresti si deschide seria de evenimente Deck Sounds, cea mai noua platforma destinata muzicii live, printr-un concert care va avea loc pe 25 ianuarie, in Atelierul de Productie.

Originara din Stockholm, Elliphant, pe numele real Ellinor Olovsdotter, a devenit cunoscuta in aprilie 2012, odata cu lansarea single-ului "Tekkno Scene" ce a marcat debutul sau pe scena suedeza. Stilul sau extrem de aparte, un amestec de beat-uri indraznete pe ritmuri de indie electro si dancehall pop si influente jamaicane asumate, a fost rapid adoptat de londonezi, Elliphant devenind unul dintre cei mai exotici noi artisti ce intrau in playlist-urile cluburilor din Marea Britanie.

De asemenea, legendara trupa britanica Deep Purple se intoarce in Romania, intr-un concert la Sala Polivalenta din Capitala, pe 20 februarie. Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal si hard rock, alaturi de Led Zeppelin si Black Sabbath, Deep Purple este si astazi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formata in 1968, de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans si Ian Paice, reuniti initial sub numele de Roundabout, si cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbari de nume si de componenta, reusind sa-si contureze identitatea muzicala spre inceputul anilor 1970, odata cu lansarea albumului "Deep Purple In Rock". Au urmat "Fireball" si "Machine Head", unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima pozitie in clasamentul britanic. "Highway Star", "Space Truckin'", "Lazy" si "Smoke on the Water" sunt doar cateva dintre piesele care aveau sa devina reprezentative pentru cariera trupei.

Totodata, Richard Clayderman, unul dintre cei mai iubiti pianisti ai lumii, revine la Bucuresti in 2014, pentru a sustine un concert la Sala Palatului, pe 19 martie, de la ora 20.00. Pianistul va fi acompaniat de muzica magistrala a Cameratei Regale, intregul spectacol fiind condimentat de percutionistul Daniel Ciampolini. "Prince of Romance", asa cum este supranumit celebrul pianist, va oferi celor prezenti doua ore feerice, in care va interpreta cele mai cunoscute si apreciate cantece ale sale. Dintre acestea nu va lipsi cea mai iubita piesa a artistului francez, "Ballade pour Adeline".

Anul 2014 aduce pe scenele bucurestene artisti de renume international pe care publicul din Romania asteapta cu interes sa ii asculte live. Astfel, Mireille Mathieu, una dintre cele mai populare cantarete franceze, va canta pentru prima data la Bucuresti, pe 24 martie, la Sala Palatului.

Mireille Mathieu va veni la Bucuresti alaturi de cei 26 de instrumentisti ai orchestrei sale. Audienta va beneficia de experienta unui spectacol grandios, doua ore exceptionale de muzica live presarate cu melodiile de succes lansate pe parcursul carierei sale precum "Mon Credo", "C'est Ton Nom", "Acropolis adieu", "Ne me quitte pas", "Santa Maria" si "Tous les enfants chantent avec moi".

Max Cavalera, Phil Anselmo si Joey Belladona sunt cativa dintre muzicienii care fac parte din proiectul Metal All Stars, care vine in premiera in Romania, pe 24 martie, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti. Pentru prima data in Romania, titanii metalului se vor reuni intr-un show de peste patru ore. Pe scena vor canta impreuna artisti de calibru care au avut contributii incontestabile la dezvoltarea muzicii metal: Phil Anselmo (Pantera, Down), ZakkWylde (Black Label Society, ex-Ozzy Osbourne), Max Cavalera (Sepultura, Soulfly), Joey Belladona (Anthrax), Udo Dirkschneider (Udo, Accept), Cronos (Venom), Rob Blasko Nicholson (Ozzy Osbourne), Brian Fair (Shadows Fall), Ross the Boss (Manowar), Jon Donais (Anthrax), Jasin Todd (ex-Shinedown), Matt Bachand (Shadows Fall), Nick Menza (ex-Megadeth), Aaron Rossi (Ministry, Prong) si Jesse Billson.

Mai mult decat atat, in 2014, cantaretul italian Al Bano revine la Bucuresti, pe 7 mai, pentru un concert care va avea loc la Sala Palatului, alaturi de Alexander Simphony Orchestra.

Fata de aparitiile anterioare pe scenele din Romania, show-ul din primavara va beneficia de un plus de vitalitate, armonie si calitate sonora exceptionala. La initiativa organizatorilor, Al Bano a acceptat provocarea de a concerta alaturi de profesionistii ansamblului Alexander Simphony Orchestra.

Totodata, celebrul artist britanic Peter Gabriel vine pentru prima data in Romania, pe 8 mai, cand va sustine un concert in pavilionul central din cadrul complexului Romexpo din Bucuresti. Show-ul face parte din turneul "Back to Front", care marcheaza 25 de ani de la aparitia celui mai cunoscut album al artistului, "So", material remasterizat si disponibil, incepand cu luna noiembrie 2013, intr-o editie de colectie.

De asemenea, cantaretul american Marc Anthony, unul dintre cei mai influenti artisti ai timpului sau si un adevarat ambasador al muzicii si culturii latino, va concerta pentru prima data in Romania, pe 19 mai, incepand cu ora 19.00, la Sala Palatului din Bucuresti.

Tot in 2014, trupa americana Thirty Seconds To Mars ajunge pentru prima data in Romania, pe 4 iulie, pentru a sustine un show exploziv in aer liber, la Romexpo in Capitala. Thirty Seconds To Mars, alcatuita din Jared Leto (voce/ chitara), Shannon Leto (tobe) si Tomo Milicevic (chitara/ clape), si-a consolidat reputatia ca fiind una dintre cele mai spectaculoase trupe live din lume, printr-un turneu mondial masiv, care va aduce cel mai recent album al ei, "Love Lust Faith + Dreams", si in Romania, pentru ceea ce promite a fi unul dintre cele mai mari concerte din vara lui 2014.

Nu in ultimul rand, anul 2014 aduce o noua schimbare pentru festivalul B'estfest. Editia a opta va avea loc pe domeniul Palatului Mogosoaia, in perioada 31 iulie - 2 august, intr-un cadru feeric in care natura si istoria se imbina perfect.