Pete Seeger, care a avut o contributie majora la relansarea muzicii folk in Statele Unite ale Americii, lasand posteritatii melodii precum "If I Had a Hammer", a decedat luni, din cauze naturale, la varsta de 94 de ani, transmite Mediafax.

Pete SeegerFoto: Wikipedia

Pete Seeger s-a lansat in lumea muzicii folk in 1940, ca membru al grupului Almanac Singers, din care facea parte si alt muzician celebru, Woody Guthrie. Grupul s-a destramat in 1942, la scurt timp dupa inrolarea in armata a lui Seeger, potrivit Reuters.

Printre melodiile folk lansate de Pete Seeger, devenite intre timp creatii clasice ale genului, se numara "Where Have All the Flowers Gone" si "Turn! Turn! Turn!", care aveau sa cunoasca nenumarate cover-uri de-a lungul vremii.

Muzicianul american a fost, de asemenea, cunoscut pentru vederile sale liberale, de la protestele impotriva razboiului din Vietnam, pana la cele impotriva razboiului din Irak.

Seeger, care a castigat patru premii Grammy, una dintre distinctii fiindu-i acordata pentru intreaga cariera, a cantat la concertul dat in onoarea lui Barack Obama, dupa castigarea alegerilor prezidentiale, in ianuarie 2009.