Grupul bucurestean Kistvaen este numele ales de organizatori si management pentru a deschide concertul pe care suedezii din Watain si Degial il vor sustine pe data de 7 aprilie in Club Colectiv din Bucuresti. Catalogata drept prima formatie din Romania care a abordat live subgenul depressive black metal, Kistvaen este si una din cele mai respectate trupe ale scenei underground in Romania. Cu un album de debut ce a primit recenzii excelente din partea publicului si presei deopotriva - avandu-i ca invitati pe Niklas Kvarforth (Shining) si Inia Dinia (ex-Negura Bunget) - Kistvaen va urca pe scena intr-o noua formula ce a si incheiat recent inregistrarile pentru al doilea material discografic. Piese de pe acest album vor fi prezentate si in cadrul showului din Colectiv.

Alternate-PosterFoto: webPR.ro

Bilete pentru concert pot fi gasite - la pretul de 60 de lei pana pe 7 aprilie - pe iabilet.ro, www.Myticket.ro, www.Bilete.ro si www.Eventim.ro si in toate punctele fizice clasice de vanzare din toata tara. In ziua concertului, biletele costa 70 de lei.

Kistvaen - A journey in cold blood

Actualmente considerata elita scenei black metal, grupul suedez Watain a capatat rapid statutul de nume cult, iar in acest moment este una din putinele trupe a carei muzica si concept vizual definesc cu precizie viziunea muzicii black metal, asa cum a fost ea conceputa inca din primii ani ai existentei sale.

Acest concept a propulsat numele Watain in prima liga a trupelor extreme, iar in 2013 Watain si-a lansat un al patrulea album intitulat The Wild Hunt, disponibil via Century Media Records si promovat printr-un turneu masiv international dar si concerte headliner la cele mai mari festivaluri europene.

Fiecare piesa a albumului are o legatura directa cu unul din simbolurile prezente pe coperta. "Dupa 120 de nopti de vointa de fier si magie arzatoare, cel de-al cincilea album de studio Watain este gata. Cu oasele frante si inimile arzande, ne-am croit drum prin cea mai adanca iarna catre o salbaticie noua, ale caror porti au fost deschise", a declarat trupa.

Concertul din Bucuresti va fi insusi o reprezentare macabra a universului Watain. Showul se va bucura de o productie vizuala unica, grupul suedez va transforma scena din Colectiv intr-un adevarat altar plin de elemente simbolice oculte cat si efecte pirotehnice. Practic, un show similar cu cel pus in scena odata cu filmarea DVD-ului Opus Diaboli.

Invitati speciali vor fi suedezii din Degial, promotori al curentului old school death metal, un supergrup in care au activat de-a lungul anilor membri din Katalysator, Graveless, Veternus, Repugnant sau Die Hard. Trupa isi va promova cel mai nou album intitulat Death's Striking Wings, lansat in 2012.

Club Colectiv - Strada Tabacarilor nr. 7, zona Pasajului Marasesti.

Showul este un preparty oficial pentru METALHEAD Meeting 2014 care va avea loc pe 7 iunie la Arenele Romane care ii are ca invitati pe Sepultura si Moonspel alaturi de alte 5 trupe !