Concertul GRINGO DE ROMANIA reprezinta o selectie din cele mai frumoase piese muzicale crossover, spuse cu tandrete, cu pasiune si cu emotie. Un concert recital in care gandurile artistului isi fac loc printre temele muzicale ce apartin anilor '20, '30 si pana azi. Sunt piese care poate iti trezesc amintiri si nostalgii, altele, ti-au cladit edificiul emotional pe care stai astazi.

AG Weinberger nu oboseste sa isi puna si sa iti puna cele mai incomode intrebari pana intr-acolo unde ating textura fireasca a miezului existentei noastre. GRINGO DE ROMANIA sau cateva dintre cele mai subtil alese muzici de la Altantic pana la Pacific.

Vino sa-l vezi pe AG Weinberger, un autentic GRINGO DE ROMANIA, cum "cucereste" citadela Teatrului Excelsior din strada Academiei nr.28. Nu pierdeti aceasta sansa a intalnirii cu muzica de cea mai buna calitate.

http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=Gringo+de+Romania+04+Apr+2014 sau la casa de bilete a Teatrului Excelsior, Rezervari la tel: 021 315 97 36

Portret AG Weinberger-The Transylvanian Guitar Man

Chitarist de exceptie, vocalist, interpret la muzicuta, producator si realizator de emisiuni radio si TV, producator de albume, el este o certa autoritate in domeniu. Atitudinea si gindirea despre viata il definesc ca fiind 'intaiul misionar al muzicii Blues', fiind supranumit de catre critica de specialiate Mr. Blues al Romaniei. In 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat sa participe la celebra manifestare.

In mai 2000, pleaca "in exil cultural" in Statele Unite, intrand astfel in marea competitie a pietei muzicale din America.

In noiembrie 2003, AGWeinberger s-a intors acasa invingator semnand un contract cu o Casa de Discuri americana, Heart And Soul Records. Nashville Calling, intiiul album american semnat AGWeinberger a fost inregistrat intre noiembrie 2004 si aprilie 2005, la Nashville, TN.

In 2007 este propus pentru nominalizare la premiile Grammy, pentru 7 categorii.

In 2011 a fost realizatorul si gazda emisiunii 'Acadeaua - cea mai dulce emisiune', difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2

Tot in 2011 a fost decorat cu 'Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler', de catre Presedintia Romaniei, ca apreciere pentru cariera muzicala deosebita si pentru eforturile constante de a descoperi si de a promova noi talente.

Discografie

- In 1996, AGWeinberger lanseaza primul album de Blues din Romania "Good Morning, Mr. Blues".

- In 1997 lanseaza cel de-al doilea album, "Standard Weinberger". Concertul de lansare de la Sala Radio - sustinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 si vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din Romania. Acest album a obtinut premiul "Cel mai bun disc de jazz al anului '97" oferit de revista "Actualitatea Muzicala".

- In 1999, la discografia artistului se adauga cel de-al treilea album, "Transylvania Avenue", inregistrat la Budapesta.

- In 2006 apare in premiera absoluta pentru Romania "Nashville Calling" - primul album al artistului inregistrat si produs integral in SUA

- In 2008 apare dublul album "Guitar Man vol.1 & vol.2"

Muzica de teatru

O alta activitate de exceptie a lui AGWeinberger o constituie colaborarile cu numeroase teatre din tara, scriind muzica de scena pentru 17 productii de teatru.