Cu doar cateva zile pana la concertul magistral pe care Mariza, diva internationala a muzicii fado, urmeaza sa il sustina la Bucuresti, biletele pentru eveniment au fost epuizate, spectacolul urmand a se desfasura cu casa inchisa. Cu ocazia acestui eveniment, Ambasada Portugaliei la Bucuresti va prezenta special pentru publicul prezent la spectacol, expozitia "Istoria Muzicii Fado". Mariza va sustine un concert de exceptie joia aceasta, pe data de 15 mai la Sala Palatului, evenimentul fiind organizat de Amphitrion, sub auspiciile Ambasadei Portugaliei la Bucuresti.

Mariza_15 Mai_AmphitrionFoto: webPR.ro

In aceasta saptamana, Mariza va scrie live istoria muzicii fado, intr-un spectacol magic cu casa inchisa, sub acordurile autentice ale muzicii traditionale portugheze. Urmand recentei lansari a primului album Best Of din cariera, concertul de la Bucuresti va include unele dintre cele mai cunoscute si iubite piese din repertoriul solistei, intr-un adevarat regal de fado si world music. In cadrul evenimentului din 15 mai, Ambasada Portugaliei la Bucuresti are placerea de a prezenta "Istoria muzicii Fado", o expozitie compusa din douazeci de afise cu text si imagini care povestesc calatoria de-a lungul timpului a acestei expresii artistice specifice culturii portugheze. Expozitia este prezentata in trei limbi: portugheza, franceza si engleza ca urmare a parteneriatului dintre Camoes, IP., Muzeul de Fado din Lisabona si EGEAC, compania responsabila pentru programe culturale din Lisabona.

In lumea intreaga, cuvantul Fado este de la sine asociat numelui Portugaliei. O muzica urbana care canta de mai bine de un secol sensibilitatea portugheza si explica cel mai bine sentimentul de saudade, de dor si nostalgie. La inceput o muzica interpretata spontan prin taverne si prin cartierele sarace ale Lisabonei, fado ajunge cu timpul sa fie asociat unei stari boeme, adoptat si prelucrat de lumea artistica. Sensibilitatea si framantarile omului de rand cat si ale celor mai cunoscuti poeti si artisti isi gasesc astfel loc in cantecele fadistilor si ale chitaristilor iscusiti. Muzica Fado a fost desemnata in 2011 de catre UNESCO Patrimoniu Imaterial al Umanitatii, ceea ce inseama ca atat conservarea bogatului repertoriu acumulat, cat si continuitatea sunt garantate pentru cantecul Lisabonei.

Cu un repertoriu bine inradacinat in istoria clasica a muzicii fado si cu o voce inconfundabila a carei putere ii permite sa interpreteze fiecare cuvant intr-o maniera expresiva unica, Mariza s-a remarcat inca de la debut drept un artist de neegalat al carui stil puternic a cucerit intreaga lume. Mariza va aduce sunetele magistrale specifice muzicii fado, intr-un concert live de exceptie, joi, 15 mai pe scena Salii Palatului din Bucuresti!