Renumita trupa farfarello va concerta vineri, 08 august 2014, de la ora 23:00, la Papa la Soni in Vama Veche si joi, 14 august 2014, de la ora 21:00, la Clubul Taranului Roman din Bucuresti. Mani Neumann, neamtul cu "suflet de roman", ii va avea alaturi pe scena pe Ulli Brand (chitara) si Ovidiu Lipan Tandarica (percutie).

Farfarello Poster2014Foto:

32 de ani de muzica pentru farfarello inseamna in primul rand vioara, blockflote, percutie & chitari acustice pe 6 si 12 corzi. Pentru Germania dar si pentru alte tari este suficient un afis pe care sa se afle scris numele farfarello, pentru ai atrage pe toti cei care iubesc muzica adevarata. Mani Neumann (vioara, blockflote) si Ulli Brand (chitara), membrii fondatori ai trupei farfarello, au concretizat in toti acesti ani de activitate o cariera muzicala impresionanta care nu lasa loc de prea multe cuvinte. Peste 3.500 de concerte in toata lumea imortalizate si pe dvd, 18 albume lansate in toata aceasta perioada, colaborari cu muzicieni celebrii precum tobosari Mike Barsimato si Herb Quick, muzicienii Tony Putrino si Chris Thomson (Manfres Mann's Earth Band) si multi altii.

In Vama Veche si Bucuresti farfarello o sa ne incante in formula "Solo zu 2't feat. Ovidiu Lipan Tandarica". Cei 3 mari artisti vor combina folclorul est-european, cu jazz-ul, rock-ul si chiar muzica clasica.

Mani Neumann, supranumit si Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), este considerat un maestru al viorii si blockflote. Este cunoscut in Romania si ca urmare a activitatii sale de violonist in legendara formatie Phoenix in cadrul careia a cantat din anul 1978. A fost onorat cu premiul MTV - Lifetime Award si decorat de Presedintele Romaniei cu ordinul "Meritul cultural" in gradul de "Cavaler" pentru merite culturale deosebite aduse Romaniei ca urmare a activitatii sale in trupa Phoenix. Din 1982 canta impreuna cu Ulli Brand in formatia farfarello.

Ulli Brandeste considerat a fi unul dintre cei mai buni chitaristi din Europa, fiind recunoscut pentru stilul sau unic in care interpreteaza muzica la chitara acustica cu 6 si 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustica pe care o combina cu diferite efecte de ecou polifonice. Prin aceasta combinatie, Ulli face ca sunetul farfarello sa fie unic, autentic si original, reusind astfel prin modul in care mentine atat armonia, cat si basul cu o singura chitara acustica, sa inlocuiasca o intreaga orchestra. Solo-ul lui din melodia "Durchzug" este cel mai bun exemplu in acest sens. Acesta iti creeaza impresia ca pe scena se afla mai multi chitaristi, nu doar unul. Ulli Brand mai canta, pe langa farfarello, si in trupa Aerotones, un quartet de muzicuta unde, pe langa chitara, interpreteaza la muzicuta si voce.

Ovidiu Lipan Tandarica, un alt nume cu greutate pe scena romaneasca, remarcat in "Rosu si Negru", a cunoscut gloria cu Phoenix, fiind cotat cel mai bun tobosar al tuturor timpurilor fiind decorat cu ordinul "Meritul cultural" in gradul de "cavaler". A colaborat cu muzicieni precum Ginger Baker, Herman Rarebell (Scorpions), Joachim Witt, Gheorghe Zamfir, Grigore Lese. In prezent face parte din proiectul "Pasarea Rock".