Vineri, 15 august 2014, este ultima zi in care mai pot fi cumparate abonamente la pret special la cea de-a patra editie Balkanik! Festival, organizat la Gradina Uranus din Bucuresti, in perioada 12-14 septembrie. Astfel, pretul abonamentelor pentru cele trei zile de festival este de 98 de lei, iar dupa 15 august, acestea vor costa 130 de lei. 7 trupe vor lua cu asalt Gradina Uranus, amenajata special pentru Balkanik! Festival, iar evenimentul va fi marcat de multe prezente in premiera pentru Romania si artisti care se afla in turneu cu albumele proaspat lansate.

Balkanik FestFoto: Hotnews

Line up-ul include show-uri explosive, in care muzica balcanica fuzioneaza cu sound-uri electronice si psihedelice: Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) si Kiril Dzajkovski (MK) feat. TK WONDER (US) & Ghetto Priest (UK) sunt "apete de afis" si promit sa satisfaca chiar si cele mai excentrice gusturi. Tot in premiera, Django Lassi (DE) si Caci Vorba (PL) vor face Bucurestiul sa danseze pe nisipul de la Uranus, pe ritmuri de electro-gypsy swingcore si gypsy fusion.

Evenimentul reprezinta si revenirea in tara a unor artisti iubiti care au mai fascinat fanii festivalului cu sound-urile lor unice. Printre ei se numara trupa proaspat confirmata, Mahala Rai Banda (RO). "The Independent" scria in publicatia online despre lautarii de la Mahala Rai Banda: "Excelenta muzica tiganeasca romaneasca a renascut plecand din doua sate: Clejani, care a trimis in lume Taraful Haiducilor si satul Zece Prajini, de unde a rasarit Fanfara Ciocarlia. Mahala Rai Banda este o fuziune intre cele doua sate, cu riffuri minunate de trompeta, saxofon, trombon si voci salbatice". Kottarashky & The Rain Dogs (BG) a fost revelatia de la editia de anul trecut si se numara printre artistii inovativi care au pus vocile lautarilor din satele bulgaresti pe ceea ce ei numesc Balkan-psychedelic.

Balkan Taksim (RO) este un proiect muzical foarte nou, ce isi trage seva din folclorul balcanic si urca pentru prima data pe scena unui festival. Piese din Serbia, Macedonia, Turcia, instrumentele de suflat si percutia imprima fiecarui concert o atmosfera de nunta suprarealista.

Abonamentele pot fi cumparate din reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo si reteaua librariilor Carturesti si Humanitas si de pe site-ul eventim.ro), online de pe balkanikfestival.ro, sau in sistem print at home, de pe easytickets.ro.

Festivalul este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, care se asteapta ca pe parcursul celor 3 zile si trei nopti la Gradina Uranus sa fie prezenti in jur de 12.000 de fani ai muzicii si culturii balcanice si nu numai.

Django Lassi: Mocca Mocca