Beyonce, Miley Cyrus si Katy Perry s-au numarat printre marile castigatoare ale editiei de anul acesta a galei MTV Video Music Awards, care a avut loc duminica seara, la The Forum, in Inglewood, California, informeaza Mediafax, citand Reuters. Vedetele feminine ale muzicii pop au dominat editia de anul acesta a MTV Video Music Awards (VMA), cu Miley Cyrus si Beyonce oferind doua dintre cele mai emotionante momente ale galei.

Astfel, Miley Cyrus, care anul trecut a oferit un show erotic pe scena VMA, a castigat cel mai important premiu al galei, cel pentru cel mai bun videoclip al anului, cu piesa "Wrecking Ball".

Vedeta nu s-a urcat pe scena pentru a-si ridica premiul, trimitand in locul sau un tanar care locuieste pe strazi, pe nume Jesse. "V-am curatat camerele de hotel, am fost figurant in filmele voastre, am fost figurant in vietile voastre. Desi sunt invizibil pentru voi, pe strada, am multe dintre aceleasi vise care v-au adus pe multi dintre voi aici, in aceasta seara", a spus tanarul, in timp ce Cyrus incerca sa nu planga.

Nicki Minaj a oferit primul show live al serii, cantand piesa hip-hop "Anaconda", imbracata sumar si dansand cu miscari provocatoare, aproape pornografice, pe un fundal ce reprezenta o jungla.

De la lansarea din 1984, gala VMA a MTV a devenit un sinonima cu momentele socante si neplanuite, multe dintre ele considerate deja parte a istoriei muzicii, toata atentia fiind de fiecare data indreptata asupra cui va reusi sa socheze cel mai tare.

Cel mai emotionant moment al serii a avut-o ca protagonista pe Beyonce, care a primit premiul Michael Jackson Video Vanguard, pentru intreaga sa cariera. Cel care i-a inmanat distinctia a fost chiar sotul sau, rapperul Jay-Z, care a numit-o "cea mai mare cantareata in viata". Rapperul, avand-o in brate pe Blue Ivy, fiica cuplului, a sarutat-o pe Beyonce, care, emotionata, nu a mai spus decat: "Nu pot sa spun nimic, sunt atat de plina de recunostinta". Momentul vine pe fundalul a tot mai multe relatari despre problemele de cuplu pe care le intampina cei doi.

Beyonce a oferit un spectacol live, aparand imbracata intr-un costum mulat stralucitor, inconjurata de ecrane uriase si siluetele unor dansatori. Vedeta a cantat cateva dintre hiturile sale, printre care "Haunted", "Drunk in Love", "Partition" si "Blue", ultimul dedicat fiicei sale.

Beyonce a mai primit trei premii la gala VMA 2014, pentru cea mai buna colaborare, pentru cantecul "Drunk in love", cu Jay-Z, cea mai buna imagine si cel mai bun clip cu mesaj social, pentru "Pretty Hurts".

Si alte nume feminine ale muzicii au oferit show-uri impresionante de-a lungul serii. Ariana Grande a inceput cu piesa "Break Free", inainte de a se alatura cuplului Nicki Minaj - Jessie J pentru hitul "Bang Bang".

Taylor Swift si-a lansat noul single, "Shake It Off", de pe albumul pop album "1989", ce urmeaza sa fie scos pe piata.

Vedetele masculine ale serii au oferit spectacole mai putin impresionante. Britanicul Sam Smith a avut o aparitie menita doar a-i promova vocea, cantand hitul "Stay With Me", in timp ce trupa Maroon 5 a cantat piesa "Maps", pe o scena ridicata in afara spatiului unde a avut loc gala VMA, cu sute de fani aclamand.

Prezentatorii premiilor au oferit la randul lor momente amuzante, cu Jim Carrey impiedicandu-se pe scena in timp ce anunta castigatorul premiului pentru cel mai bun videoclip pop, alaturi de Jeff Daniels si Jay Pharoah, de la emisiunea TV americana de succes "Saturday Night Live", imitandu-i pe Jay-Z si Kanye West.

Printre celelalte premii care au fost acordate duminica seara se numara cel pentru cel mai bun videoclip al unei artiste - Katty Perry, pentru "Dark Horse" -, cel pentru cel mai bun clip al unui artist - Ed Sheeran, pentru "Sing" -, cel pentru cel mai bun clip rock - Lorde, cu "Royals" - si cel pentru cel mai bun clip pop - Grande feat. Azalea, pentru "Problem".

Castigatorul categoriei "Artist to watch" (artist de urmarit, n.r.) a fost trupa de fete Fifth Harmony's, cu piesa "Miss Movin' On", care a concurat pentru acest premiu cu australienii de la 5 Seconds of Summer, rapperul Schoolboy Q si britanicii Sam Smith si Charlie XCX.

MTV Video Music Awards au fost oferite prima data in 1984, pentru a celebra cele mai bune videoclipuri ale anului. Initial gandite ca alternativa la premiile Grammy, de-a lungul timpului au devenit trofee respectabile in domeniul muzical, mai ales in genul pop-rock de peste ocean. Gala este organizata anual si este transmisa in direct pe postul MTV, iar distinctiile sunt oferite pe baza voturilor publicului.