Duminica, 30 noiembrie, in zi de mare sarbatoare pentru romani, ziua Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei, Sala Palatului va rasuna de muzica pentru suflet. Grigore Lese, personalitate marcanta a culturii romanesti, sustine la Sala Palatului, un eveniment al sufletului de roman - "Traditie Istorie Rost". Vin aromanii farseroti din Cogealac, la Sala Palatului, cu care Grigore Lese a cantat in Catedrala Saint-Sulpice din Paris, dar si Taraful lui Firuta din Islaz, Teleorman; Taraful din Babiciu, Olt; Grupul Iza, Maramuresul Voievodal; Oameni din Idicelul de Padure, Mures si Fanfara taraneasca din Saelele, Teleorman.

Afis Grigore LeseFoto: webPR.ro

Grigore Lese implineste muzica, iar cantul sau tine lumea in echilibru. "Muzica taraneasca inseamna comunicare cu Stramosii. Creeaza o anumita stare care te Implineste, te face om intreg. Colindele, horile, cantarile pe care le vom aduce la Sala Palatului induc magia, stapanesc imaginatia, insotesc omul pe lumea asta... Asadar, ritm si polifonie taraneasca, hori si strigaturi, glas de fluier si de cimpoi - o lume fabuloasa, vie, in care fiecare isi va gasi neamul si rostul.", a declarat Grigore Lese.

Concertul extraordinar Grigore Lese - "Traditie, Istorie, Rost", face parte din proiectul national cultural "Arta Contra Drog" 2014, initiat de CIADO Romania si Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "Dracula". "Educatia spirituala reprezinta solutia in calea uitarii. CIADO Romania si Fundatia Grigore Lese organizeaza concertul "Traditie, Istorie, Rost" pentru a readuce in atentia publicului valorile culturale stravechi ale poporului roman. Consideram acest concert ca fiind un eveniment al sufletului de roman", a declarat presedintele CIADO Romania, academicianul Constantin Balaceanu Stolnici.

Grigore Lese si invitatii sai va reamintesc ca trairile, sensibilitatile, intuitia si exaltarea sunt din noi. Primeniti-va sufletul in pragul sarbatorilor de iarna si dati valoare timpului! Concert extraordinar Grigore Lese - "Traditie Istorie Rost" - 30 noiembrie, ora 19.30, Sala Palatului.

Biletele se gasesc la Sala Palatului si online pe vandbilete.ro, eventim.ro, bilete.ro, bilet.ro. Pretul unui bilet in functie de categorie este de: 150 de lei - categoria I, 100 de lei - categoria a II-a, 60 de lei - categoria a III-a.