Bateristul legendarei trupe de hard rock AC/DC Phil Rudd a aparut joi in fata justitiei neo-zeelandeze sub acuzatia ca ar fi incercat sa angajeze un asasin platit, potrivit unor surse judiciare si presei locale, citate de AFP.

Politia a prechezitionat in zori, joi, domiciliul tobarului in varsta de 60 de ani, la Tauranga, localitate de coasta pe Insula de Nord a Noii Zeelande.

Acesta este acuzat ca a incercat sa comande o crima si a proferat amenintari cu moartea, precum si pentru posesie de metamfetamina si canabis, spus surse politienesti.

El a fost apoi prezentat in fata tribunalului din Tauranga, care l-a eliberat pe cautiune.

Potrivit grupului de presa Fairfax New Zealand, barbatul este suspectat ca ar fi angajat un asasin platit pentru a omori doi oameni. Judecatorul a ordonat ca identitatea victimelor si a asasinului sa fie pastrata secreta.

Potrivit legii neo-zeelandeze, acesta risca o pedeapsa de zece ani inchisoare.

Phil Rudd, care este nascut in Australia, s-a alaturat trupei de hard rock in 1975 inainte de a o parasi in 1983, pentru a reveni in 1994.

Creata in 1973 in Australia de fratii Young, Malcolm si Angus, AC/DC a vandut peste 200 de milioane de discuri si este autoarea unor hituri precum "Let There Be Rock", "Whole Lotta Rosie", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", "Back in Black" si "Highway to Hell".

In septembrie, grupul a anuntat ca Malcom Young sufera de dementa si este tratat la Sydney.

AC/DC a anuntat lansarea, in decembrie, a unui nou album, "Rock or Bust". Acesta este primul album de studio al grupului din 2008 si Malcolm Young este inlocuit la chitara armonie de nepotul sau, Stevie Young.