Procurorii neozeelandezi au renuntat, vineri, la acuzatia de determinare a asasinarii a doua persoane adusa tobosarului AC/DC Phill Rudd, dar muzicianul este in continuare acuzat de amenintare cu moartea.

Phil RuddFoto: Captura YouTube

La o zi dupa ce Phil Rudd a fost arestat si acuzat de incercare de determinare a asasinarii, amenintare cu moartea si posesie de droguri, un procuror neozeelandez a anuntat ca acuzatia cea mai importanta a fost ridicata din lipsa de dovezi.

"Autoritatile nu au avut dovezi suficiente pentru a mentine acuzatia de incercare de determinare a asasinarii", a declarat procurorul Greg Hollister-Jones.

Avocatul lui Phil Rudd a declarat ca politia nu a discutat cu procurorul inainte de a-l acuza pe muzician de incercare de a determina asasinarea a doua persoane din Tauranga, un oras situat pe Insula de Nord a Noii Zeelande.

"Acuzatia privind incercarea de a deternmina asasinarea nu ar fi trebuit sa fie adusa clientului meu", a declarat avocatul Paul Mabey.

Avocatul a spus ca Rudd a suferit daune "incalculabile" din cauza mediatizarii inutile si daunatoare rezultate in urma arestarii sale si aducerea unor acuzatii serioase care nu au fost niciodata justificate.

De asemenea, Mabey a precizat ca Phil Rudd, in varsta de 60 de ani, care a fost eliberat pe cautiune si trebuie sa se prezinte in fata unui judecator la sfarsitul lunii, se va apara referitor la acuzatia de amenintare cu moartea, fapta care este pedepsita cu maximum sapte ani de inchisoare. Avocatul a mai spus ca posesia de droguri este o infractiune minora.

Phil Rudd, care este nascut in Australia, s-a alaturat trupei de hard rock in 1975 inainte de a o parasi in 1983, pentru a reveni in 1994.

Creata in 1973 in Australia de fratii Young, Malcolm si Angus, AC/DC a vandut peste 200 de milioane de discuri si este autoarea unor hituri precum "Let There Be Rock", "Whole Lotta Rosie", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", "Back in Black" si "Highway to Hell".