Anul 2015 se anunta a fi unul plin de evenimente pe scena muzicala din Romania, unde mai multi artisti internationali precum Andre Rieu, Robbie Williams, Marc Anthony si OneRepublic vor concerta, noteaza Mediafax.

Robbie WilliamsFoto:

Cantaretul britanic Robbie Williams va sustine un concert in Romania in 2015, potrivit Sorinei Burlacu, proprietarul companiei Events, unul dintre organizatorii de concerte si spectacole de anvergura din tara noastra. Pana in acest moment nu se stie cine va organiza concertul, insa show-ul va avea loc in Piata Constitutiei din Bucuresti, aceasta fiind solicitarea facuta de managementul artistului.

De asemenea, Thomas Anders, fost membru al duoului pop german Modern Talking, va sustine un concert la Sala Palatului din Bucuresti, pe 24 ianuarie 2015. Thomas Anders va veni la Bucuresti alaturi de formatia sa, aceasta fiind pentru a doua oara cand cantaretul va concerta pentru fanii romani. "Cheri, Cheri Lady", "You're my heart, you're my soul", "Sexy sexy lover", "You are not alone", "No face, no name, no number", "Brother Louie" si alte hituri vor putea fi ascultate live la Bucuresti.

Pe de alta parte, formatia suedeza Sabaton, una dintre cele mai populare trupe din noul val de power metal si heavy metal, va concerta, pe 27 ianuarie 2015, la Turbohalle din Bucuresti, cu ocazia lansarii noului ei album, "Heroes". Concertul trupei Sabaton este un warm up party oficial pentru Metalhead Meeting 2015. Cei prezenti la concert vor afla, in premiera, ce trupe vor participa la editia din 2015 a festivalului si vor avea parte de reduceri la bilete, dar si de alte surprize.

Tot in 2015, Toto Cutugno, cunoscutul interpret al melodiilor "L'Italiano", "Serenata" si "Insieme: 1992", va concerta, pe 27 februarie, la Sala Palatului din Capitala, intr-un show unic, alaturi de Orchestra Simfonica Bucuresti, care va oferi evenimentului un plus de valoare, exuberanta si energie.

Joaquin Cortes, considerat "regele flamencoului", va prezenta "Gitano", "cel mai intim spectacol de pana acum", pe 15 martie 2015, la Sala Palatului din Bucuresti. Alaturi de opt dintre cei mai buni dansatori ai Spaniei, doi dansatori de flamenco, 17 muzicieni si opt solisti de flamenco, Joaquin Cortes va reaprinde inimile fanilor sai, intr-un spectacol imbogatit cu efecte audiovizuale, iar Jose Feliciano, cunoscut in intreaga lume pentru piesa "Feliz Navidad" ("Craciun Fericit!"), va sustine un concert la Sala Palatului din Bucuresti, pe 16 martie 2015.

In urma cu doi ani, cantaretul spaniol David Bisbal le-a promis celor peste 4.000 de fani care l-au aplaudat la Sala Palatului ca va reveni in Romania cu un nou concert. Astfel, cantaretul de muzica latino va sustine un concert in Romania, la Sala Palatului din Bucuresti, pe 18 martie 2015, iar cantareata Mariza, supranumita "regina muzicii fado", va concerta din nou in Romania, la Sala Palatului din Bucuresti, pe 24 martie 2015.

De asemenea, Richard Clayderman, unul dintre cei mai faimosi pianisti la nivel international, revine la Bucuresti, pe 26 martie 2015, cu spectacolul "From Paris with Love", prezentat in premiera mondiala, la Sala Palatului, iar cantaretul Marc Anthony va sustine un concert la Sala Palatului din Capitala, pe 31 martie 2015.

Totodata, duoul suedez Roxette va concerta, pe 17 mai 2015, la Arenele Romane din Bucuresti, aceasta fiind cea de-a doua vizita a trupei in capitala Romaniei, dupa concertul sustinut in 2011, iar OneRepublic, una dintre cele mai iubite trupe pop-rock ale momentului, va concerta pentru prima data in Romania, la Arenele Romane din Bucuresti, pe 4 iunie 2015. Concertul de la Bucuresti face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al formatiei, intitulat "Native".

Un alt concert anuntat pentru anul 2015 este cel al trupei Europe, care va avea loc pe 11 iunie, la Sala Palatului din Capitala, cand fanii din Romania vor putea asculta piese de pe noul album, dar va include si toate hiturile formatiei, precum si melodii in prima auditie.

Un eveniment special al anului 2015 pe piata concertistica din Romania este reprezentat de seria de cinci concerte pe care violonistul Andre Rieu o va sustine in Piata Constitutiei din Bucuresti, datorita cererii extraordinare din partea publicului din Romania. Primele patru concerte sunt programate in perioada 11 - 14 iunie, iar cel de-al cincilea va avea loc pe 6 iunie.

Pe de alta parte, trupa germana de gothic metal Lacrimas Profundere va concerta la cea de-a patra editie a festivalului Metalhead Meeting, care va avea loc in perioada 12 - 14 iunie 2015, in Bucuresti. Alaturi de formatia germana vor mai canta trupele Amorphis, Bloodbath, The Sirens, Triptykon, Primordial, Dew Scented, Antimatter, Demonical si Centinex.

De asemenea, trupa Toto va concerta in premiera in Romania, la Sala Palatului din Bucuresti, pe 27 iunie 2015, publicul avand ocazia sa asculte piese celebre ale formatiei, precum "Hold the Line" si "Africa". In aceeasi zi, tot in premiera in Romania va concerta si Godsmack, una dintre cele mai celebre trupe de heavy metal din Statele Unite ale Americii, evenimentul urmand sa aiba loc la Arenele Romane din Bucuresti.

Trupa de heavy metal americana Black Label Society va sustine un concert, pe 27 iulie 2015, la Arenele Romane din Bucuresti. Titanii metalului vor incanta publicul de la Bucuresti atat cu piesele care i-au consacrat, precum "Stillborn", "Suicide Messiah" si "In This River", cat si cu melodii de pe cel mai nou album, "Catacombs of the Black Vatican".

De asemenea, trupa olandeza Epica este primul headliner confirmat pentru editia din 2015 a Maximum Rock Festival, care va avea loc pe 16 si 17 octombrie, in Bucuresti. In ultimii ani, Maximum Rock Festival a fost unul dintre cele mai asteptate evenimente rock/metal din Romania, prezentand publicului concerte ale celor mai in voga formatii ale momentului.

Belgienii de la Triggerfinger, Suie Paparude, Coma, Grimus si Toulouse Lautrec se numara printre formatiile care vor concerta la cea de-a doua editie a Festivalului Shine, un eveniment care se va desfasura pe 4 si 5 iulie 2015, la Arenele Romane din Bucuresti.

De asemenea, trupa olandeza BZN va sustine un concert, la Sala Palatului din Bucuresti, pe 10 octombrie 2015, acesta fiind ultimul show pe care formatia il va sustine in Romania, potrivit organizatorilor evenimentului.