Pianista Hiromi este o forta domesticita a naturii. Nu ne-ar surprinde prea tare daca in viitorul apropiat, japonezii ar folosi energia ei din performance-urile live ca o sursa alternativa de curent. Pana atunci, micuta virtuoza vine sa ne reincarce simturile cu jazz intr-un nou concert eveniment in formula de trio impreuna cu multi-premiatii Simon Phillips si Anthony Jackson - doi zei ai instrumentelor lor (baterie si bas). Hiromi reprezinta avangarda jazz-ului contemporan, cu show-uri vibrante, de o sensibilitate precisa de cuart japonez, in care pianista pur si simplu isi pierde mintile deasupra pianului pentru ca toti cei din sala sa se regaseasca in muzica ei.

Concert_HIROMIFoto: Twin Arts

Iar asta este adevarata magie a artistei nipone - desi pare ca a venit in vizita de pe o planeta indepartata, fiecare piesa este plina de empatie, incarcata cu franturi de sentimente universale, inca de la primele clape.

Fiecare moment de improvizatie pleaca in cautarea unui rost, nu ramane doar o demonstratie de forta si talent. Simon Phillips o provoaca la baterie, atragand-o intr-un duel pe terenul sau preferat: rock. Cunoscutul muzician a cantat alaturi de Toto, Judas Priest, Peter Gabriel, Whitesnake sau Mick Jagger.

Basistul Anthony Jackson completeaza trio-ul cu un bas unic la propriu si la figurat. Americanul este inventatorul basului cu sase corzi, rebotezat chitara contrabas. Apare pe nenumarate discuri alaturi de artisti de prim rang, precum Simon & Garfunkel, Michel Petrucciani, Dizzy Gillespie si Chick Corea.

Concertul face parte din turneul de promovare al noului album, Alive. La ultimele doua concerte Hiromi din Romania scaunele din sala s-au ocupat mai repede ca cele din metroul din Tokyo. Asa ca ne asteptam la un nou concert sold out. Grabiti-va!

Hiromi- The Trio Project va concerta pe 30 Iunie 2015, ora 20:00 la Sala Radio din Bucuresti in cadrul Jazz Night Out. Creata de Twin Arts , seria de concerte Jazz Night Out prezinta pe scenele din Romania cei mai bine cotati artisti internationali de jazz ai momentului. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costa 95, 135, 155 de lei in functie de categorie si vor putea fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro si paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.