HIM, una dintre trupele emblematice ale muzicii rock si metal, revine in Romania dupa mai bine de 9 ani de absenta. Ville Valo si colegii sai au ales Parcul Rozelor din Timisoara pentru un rendez-vous special cu fanii pe data de 31 iulie 2015. Evenimentul este prezentat de Phoenix Entertainment impreuna cu Primaria Timisoara, marcand astfel primul pas pe care organizatorii si administratia locala il fac in demersul de a crea un nou centru concertistic care sa fie vizitat de cei mai buni artisti ai lumii.

Concert HIM 2015Foto: webPR.ro

HIM este una dintre cele mai aclamate formatii din Finlanda, initiatori ai genului "love metal", o combinatie interesanta intre rock alternativ, gothic si melodic heavy metal, greu de clasat de catre critici. Simbolul HIM este celebra "heartagram", creatie ce ii apartine liderului trupei, Ville Valo, si reprezinta o juxtapunere a binelui si a raului, a luminii si a intunericului. Cu 8 albume de studio la activ, HIM a fost premiata cu un disc de aur in SUA, fiind prima formatie finlandeza care sa reuseasca aceasta performanta pe teritoriu american. Cel mai recent material discografic dateaza din 2013 si a fost recompensat cu discuri de platina in Finlanda si Germania, intr-o era in care cifrele vanzarii de albume s-au miscorat considerabil.

Fanii din Banat, Oltenia sau Transilvania se vor bucura de proximitatea fata de concertul HIM, iar cei din Capitala si din intreaga tara vor avea, pe de-o parte sansa de a vedea live una dintre cele mai consacrate formatii finlandeze, iar pe de alta parte se pot bucura si de frumusetea Timisoarei. Acesta este treilea oras ca populatie din tara noastra si unul dintre cele mai bogate ca bagaj istoric si cultural. Cunoscuta si ca "Mica Viena", Timisoara este un centru multicultural, datorita asezarii sale geografice care a facilitat intrepatrunderea unor numeroase influente culturale. Orasul a gazduit in trecut concertele unor artisti ca Franz Liszt, Johann Strauss fiul, Johannes Brahms sau George Enescu, iar stilul sau arhitectural electic a trezit dintotdeauna interesul iubitorilor de arta.

Timisoara este si orasul in care s-a strigat prima data "libertate" si care a dat startul Revolutiei din 1989.

Parcul Rozelor, locatia concertului HIM, i-a conferit Timisoarei renumele de oras al trandafirilor si cuprinde mai bine de 1200 de soiuri de trandafiri. La intrare in parc ne putem intalni cu bustul lui Arpad Muhle, arhitectul peisagist care l-a proiectat si care l-a transformat in furnizorul de trandafiri al Casei Regale din Viena.

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventim si online pe www.eventim.ro, primele 1000 de bilete putand fi achizitionate la pretul promotional de 115 lei, urmand ca dupa terminarea efectivului, biletele sa coste 135 de lei.

Eveniment recomandat de Rock FM.