Trupa Voltaj, reprezentanta Romaniei, s-a calificat in finala Eurovision, dupa prima semifinala a concursului cantecului european, ce a avut loc marti, la Wiener Stadthalle, anunta Agerpres.

Trupa Voltaj calificata in finala Eurovision Foto: TVR

Alaturi de Voltaj s-au mai calificat in finala reprezentantii Albaniei, Armeniei, Rusiei, Ungariei, Serbiei, Belgiei, Estoniei, Greciei si Georgiei.

Votul publicului si votul juriului de specialitate au avut ponderi egale in stabilirea clasamentului.

Cea de-a doua semifinala Eurovision are loc joi, iar marea finala - sambata.

Show-ul primei semifinale a fost deschis de catre Conchita Wurst, cu 'Rise Like a Phoenix' - cantec cu care a castigat editia din 2014 a Eurovision - in acompaniamentul orchestrei radioului public austriac.

'Suntem foarte, foarte, foarte fericiti', a declarat Calin Goia, intr-o conferinta de presa, sustinuta marti noaptea, dupa anuntarea tarilor calificate in finala Eurovision. 'Daca ne-ati votat inseamna ca ne-ati sustinut mesajul', a adaugat el. Sefa delegatiei Romaniei, Liana Stanciu, a completat, mentionand ca acesta este al 21-lea an consecutiv in care Romania se califica in finala Eurovision.

Calin Goia a adaugat ca la Viena au fost alaturi de el si cei doi fii ai lui, in varsta de 7 si 8 ani, amintind ca piesa 'De la capat' vorbeste despre copiii lasati in urma de parintii care lucreaza in strainatate. 'E imperativ sa rezolvam aceasta problema, situatia trebuie rezolvata imediat. Suntem parte a Europei. Suntem o trupa cu vechime. E minunat ca putem impartasi acest mesaj cu voi', a declarat Calin Goia, care a adaugat ca situatia copiilor care cresc fara parinti nu este doar una romaneasca.

Voltaj in filala Eurovision

Voltaj in filala Eurovision

Foto: TVR

'Duminica, pe covorul rosu, am vorbit cu un polonez care mi-a spus ca sunt 2 milioane de polonezi care lucreaza in strainatate. Am inceput sa plang. Nu e doar problema noastra', a adaugat solistul trupei Voltaj. Intrebat cu ce mare artist ar dori sa cante in turneu, Calin Goia a raspuns: 'Bono de la U2'.

In cadrul conferintei de presa, reprezentantii tarilor calificate au tras la sorti in ce jumatate a finalei vor canta sambata. Voltaj va canta in cea de-a doua jumatate a finalei Eurovision.