După încheierea celei de-a doua semifinale, organizatorii EBU și ORF au anunțat ordinea intrării în concurs pentru cele 27 de țări finaliste. România, reprezentată de trupa Voltaj, intră în competiție pe poziția 20, după Letonia și înainte de Spania. Românii pot urmări spectacolul de sâmbătă în direct, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi și online pe www.tvrplus.ro.

Concert VOLTAJ - Eurovillage Foto: TVR

Finala Eurovision este precedată, de la ora 21.00, de emisiunea Viena, venim!, prezentată de Irina Cordoneanu, Florina Constantinescu şi Ioana Voicu, informeaza TVR.

Zece țări s-au calificat aseară pentru Finala din 23 mai, completând astfel tabloul celor 27 de piese pe care publicul din 40 de țări le poate vota sâmbătă seară. Lituania, Polonia, Slovenia, Suedia, Norvegia, Muntenegru, Cipru, Azerbaijan, Letonia și Israel au fost anunțate, pe rând, de către prezentatoarele Eurovision 2015, drept câștigătoare ale semifinalei a doua a concursului. După ce artiștii au tras la sorți apariția în prima sau în a doua jumătate a Finalei, organizatorii au făcut publică ordinea intrării în concurs a celor 27 de țări.

Iată în ce ordine vor urca finaliștii pe scena Eurovision 2015:

1. Slovenia

2. Franța

3. Israel

4. Estonia

5. Marea Britanie

6. Armenia

7. Lituania

8. Serbia

9. Norvegia

10. Suedia

11. Cipru

12. Australia

13. Belgia

14. Austria

15. Grecia

16. Muntenegru

17. Germania

18. Polonia

19. Letonia

20. România

21. Spania

22. Ungaria

23. Georgia

24. Azerbaijan

25. Rusia

26. Albania

27. Italia

Mihai Trăistariu, Paula Seling, Dan Manoliu și Mihai Pocorschi sunt cei care introduc telespectatorii TVR 1, TVR HD și TVRi în atmosfera evenimentului muzical al anului. Într-un cadru relaxat, în Berăria H, cei patru invitați ai Irinei, Florinei și Ioanei își povestesc experiențele legate de Eurovision, comentează concursul din acest an și parcursul trupei Voltaj. Tot la Viena, venim!, telespectatorii vor vedea mesajele băieților de la Voltaj, în direct, înaintea concursului, precum și mesaje de la telespectatori. Emisiunea se transmite și online, pe TVR+.

Joi, trupa Voltaj a cântat pentru fanii Eurovision în piața din fața Primăriei Vienei, unde reprezentanții României au fost încurajați și aplaudați chiar și în timpul probelor de sunet. Sute de oameni s-au adunat la Eurovision Village, unde au cântat și au dansat pe piesele trupei Voltaj. După concert, membrii trupei au fost asaltați de spectatori, pentru interviuri, fotografii și autografe. La concert a venit și Dragoș Pătraru, cel care ne vorbește în fiecare seară despre Starea nației, la TVR 1. Cunoscutul realizator sărbătorește, zilele acestea, 16 ani de căsnicie, iar surpriza pe care i-a făcut-o soției sale a fost o întâlnire cu trupa Voltaj, chiar la Viena.

După amiază, membrii delegației noastre s-au întâlnit cu românii din Austria la standul ICR de la cinematograful Urania din Viena, pentru o sesiune de autografe și fotografii. Românii din Viena i-au primit călduros, au fredonat cu Voltaj refrenul „De la capăt” și s-au fotografiat cu artiștii. La plecare, băieții au întâlnit-o pe Getty Caspers, cea care, în 1975, aducea trofeul Eurovision în Olanda. Artista a stat de vorbă cu reprezentanții României și le-a oferit câteva „ponturi” despre participarea la concursul muzical european.