Chitaristul american de origine olandeza Eddie Van Halen spune, la 15 ani de cand a fost diagnosticat cu cancer la limba, ca penele de chitara au fost factorul care a favorizat aparitia acestei boli, iar, in urma unei operatii chirurgicale, o treime din organul afectat i-a fost extirpata, relateaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Muzicianul a fost tratat de cancer in 2000, fiind declarat vindecat doi ani mai tarziu, povesteste acesta intr-un interviu acordat Billboard.

"Foloseam pene de chitara din metal, din alama si cupru, pe care le tineam intotdeauna in gura, exact in locul in care a aparut cancerul", spune Van Halen. In plus, chitaristul spune ca locuia practic intr-un studio de inregistrari, incarcat cu energie electromagnetica.

"Fumam, luam multe droguri si faceam o multime de alte lucruri, dar, in acelasi timp, plamanii mei sunt curati. Asta este teoria mea, dar doctorii spun ca este posibil sa fie asa", a adaugat acesta.

Eddie Van Halen, in varsta de 60 de ani, este compozitor si producator muzical, fondator al formatiei Van Halen, inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2007. Este considerat unul dintre cei mai mari chitaristi ai tuturor timpurilor si unul dintre cei mai influenti ai secolului 20. In anul 2011, revista Rolling Stone l-a plasat pe locul al optulea in topul 100 Greatest Guitarists, iar cititorii publicatiei Guitar World l-au votat, in anul 2012, ca fiind cel mai mare chitarist din toate timpurile.

Numele sau este asociat, in afara formatiei Van Halen, care activeaza din 1972, cu artisti precum Brian May, Michael Jackson, LL Cool J, Sammy Hagar, Steve Lukather si Black Sabbath.