Peste 40.000 de persoane au participat in primele doua zile la Festivalul Electric Castle, care se desfasoara in comuna Bontida, judetul Cluj, fanii avand parte nu doar de spectacol, ci si de ploi torentiale si noroi, astfel ca organizatorii au imprastiat peste 30 de tone de pietris si piatra, relateaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele mai mari probleme ale editiei din acest an a Festivalului Electric Castle, care se desfasoara in perioada 25 - 28 iunie, la Castel Banffy din Bontida, au fost cauzate de ploaie si noroi, spectatorii fiind nevoiti sa isi cumpere cizme de cauciuc si pelerine pentru a putea asista la concerte.

Problemele au fost cauzate de ploile torentiale incepute joi si care au durat aproximativ 36 de ore, astfel ca zonele de parcare, dar si cea de camping, unde erau instalate sute de corturi, au fost inundate. Au fost si participanti la festival care nu au tinut cont insa de conditii si s-au "balacit" in noroi, gasind siuatia foarte amuzanta.

Reprezentantii Electric Castle au declarat, sambata, pentru Mediafax, ca au fost folosite vidanje pentru drenarea zonelor cu acumulari de apa, dar si zeci de baloti de paie.

"Peste 30 de tone de pietris si piatra au fost aduse in zona pentru a pastra la un nivel rezonabil caile de acces. In zona castelului, declarat monument istoric si avand reglementari foarte stricte in privinta amenajarilor si interventiilor posibile, s-au folosit zeci de baloti de paie si sute de paleti. De asemenea, s-au folosit vidanje pentru a drena zonele cu acumulari de apa. In ciuda vremii nefavorabile, a ploii si noroiului produs care au creat probleme peste 40.000 de spectatori au participat in primele doua zile ale Festivalului Electric Castle de la Bontida - 18.000 joi si 25.000 in ziua de vineri", au spus sursele citate.

Acestia au recunoscut ca au fost probleme si in zona de parcare, recomandand spectatorilor sa foloseasca autobuzele puse la dispozitie si care pleaca din zona Stadionului Cluj Arena din Cluj-Napoca, costul unei calatorii fiind de 7 lei.

"Pe langa muzica buna si artisti renumiti care au urcate pe scenele de la Electric Castle, au avut mare trecere la fani pelerinele de ploaie si cizmele de guma. Pentru concertele de sambata seara si duminica se anunta vreme fara ploaie, asa ca speram ca nu vor mai fi probleme", au mai spus reprezentantii Electric Castle.

Printre trupele si artistii prezenti la Electric Castle se numara The Prodigy, Fatboy Slim, Rudimental, The Parov Stelar Band, The Cat Empire,NouvelleVague, Siriusmodeselektor, The Subways, RoniSizeReprazent, High Contrast, AsianDub Foundation, DubPistols, DubPhizix&Strategy, Blomqvist Live, DC Breaks, Cosmin TRG, Subcarpati, Suie Paparude, Soom T & JSTAR, Evil Nine, Vadim &Yarah Bravo, Vakula, Radikal Guru, Eliphino, Benny Page, B.Traits, XXXY, Synkro, Bambounou, FrenchFries, MadProfessor&BrotherCulture, PrinceFatty&Horseman, Bush Chemists& King General, IrationSteppas, DRUGS, Pixelord, Pop Killers, Shiver si The Model.