Fanii muzicii rock au doua motive de bucurie: pe de-o parte au mai ramas 3 saptamani pana la mult asteptatul concert HIM de la Timisoara, iar pe de alta parte, acestia nu vor fi singurii care vor urca pe scena in acea seara, ci li se vor alatura inca 3 formatii de top.

Concert HIM 2015Foto: webPR.ro

Astfel, Myrath nu vor rata intalnirea cu publicul din Romania si vor deschide concertul lui Ville Valo & co. din Parcul Rozelor. Inaintea lor vor concerta Tiarra, reprezentanta de seama a gothic/symphonic metal-ului romanesc, dar si Aeon Blank - o trupa cu o ascensiune de invidiat.

HIM se intorc in Romania dupa o absenta de 9 ani, iar acordurile unor piese ca "Join Me in Death", "Funeral of Hearts" sau "Bury Me Deep Inside Your Heart" vor rasuna pana in adancul inimilor celor aflati in "Mica Viena", asa cum mai este cunoscut orasul de pe Bega.

Primele 1000 de bilete au fost deja epuizate, anuntandu-se deja un sold out bine meritat de HIM, una dintre cele mai de succes formatii de rock si metal din Finlanda, prima, de altfel, care a obtinut discul de aur in Statele Unite ale Americii.

Atmosfera pentru HIM va fi setata de 3 formatii care se remarca printr-un stil original, un mix intre furie si melancolie ce augmenteaza intensitatea trairilor.

Myrath este reprezentanta de seama a progressive metal-ului din Tunisia si este cunoscuta ca promovand "Oriental Metal"-ul in intreaga lume. Formatia are 3 albume originale la activ, dar si numeroase concerte sustinute pe scene importante ale Europei.

Tiarra este deja o trupa consacrata in spatiul romanesc, cunoscuta pentru sound-ul inedit conferit de integrarea viorii si a violoncelului. Infiintata in 2004, formatia a ridicat stindardul gothic/symphonic metal-ului in Romania, avand in palmers numeroase concerte sustinute in toata tara, dar si un album de studio bine primit de catre fani.

Aeon Blank a luat nastere in 2011 la initiativa lui Luca Emil si Alex Gabroveanu. Muzica lor este puternic influentata de trupe ca Pink Floyd, Black Sabbath, Marilyn Mason si chiar HIM. Cu primele doua single-ul lansate, "Of Gravity And Passion" si "Auguries of Innoncence", trupa s-a remarcat in top-ul Radio Guerrilla, iar de cateva luni au semnat un contract cu casa de discuri Universal.

Concertul HIM este organizat de Phoenix Entertainment cu sprijinul Primariei Timisoara.

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventim si online pe www.eventim.ro la pretul de 135 de lei.