Cantareata de muzica usoara Angela Ciochina a murit, marti, la varsta de 60 de ani, fiind gasita decedata in locuinta ei din Colentina, anunta agentia Mediafax.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov a fost solicitat, marti, in jurul orei 11.40, la locuinta artistei, medicii constatand cand au ajuns decesul acesteia. Potrivit primelor estimari, cantareata ar fi murit in urma cu trei - patru ore. Apelul la 112 a fost facut de menajera artistei.

Potrivit unor surse medicale, Angela Ciochina avea afectiuni hepatice si i se facuse rau luni seara, dar nu a vrut sa cheme atunci ambulanta.

Angela Ciochina, nascuta pe 17 aprilie 1955, in comuna Urecheni, judetul Neamt, a absolvit Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti in 1978, fiind colega de generatie cu regretata Mihaela Runceanu.

Imediat dupa terminarea facultatii a fost angajata la Ansamblul "Doina" al Armatei. A intreprins turnee in tara cu Ansamblul artistic al UTC (1975 - 1981) si cu Ansamblul "Doina" al Armatei (1978 - 1981). De asemenea a concertat si in strainatate in tari precum Bulgaria, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Grecia si Turcia.

A lansat cateva slagare de mare succes cum ar fi: "Esti numai tu", "Odata cu cintecul" (George Grigoriu), "Am vrut" (Dan Stoian), "Salcamul de pe strada mea" (Cornel Fugaru), "Un copil" (Jolt Kerestely), "Marea mea" (Horia Moculescu).

Dupa plecarea din tara a Mihaelei Mihai, i-a fost incredintata celebra piesa "Salcia", de Horia Moculescu.

Un mare succes al carierei sale a fost albumul "Drumuri paralele" (Electrecord, 1985) cu piese compuse de Victor Socaciu. S-a retras din muzica la sfarsitul anilor '80.

Angela Ciochina a fost si o apreciata profesoara de canto.