Oana Stanescu este o arhitecta romanca in varsta de 32 de ani, care a proiectat locuinte in Dallas si un pod in Slovenia. Insa cea mai celebra "creatie" a sa este un "vulcan" inalt de 50 de picioare, care a "urcat" pe scena, alaturi de Kanye West, in timpul grandiosului sau turneu Yeezus, scrie The New York Times.

"Vulcanul" din turneul YeezusFoto: Captura Youtube.com

Originara din Resita, Oana Stanescu nu este insa un arhitect care "alearga" dupa cladiri-trofeu sau comisioane profitabile. Impreuna cu Dong-Ping Wong, partenerul ei la firma de arhitectura, Oana Stanescu este apreciata pentru capacitatea ei de a combina cu succes cultura pop cu design-ul utilitar.

Oana Stanescu a studiat la Universitatea Politehnica din Timisoara, apoi a intrat intr-un program de internship la New York. A lucrat pentru firme de arhitectura de top din Japonia, Elvetia sau Africa de Sud.

Ea locuieste in prezent intr-o casa insorita din Harlem, pe care o imparte cu prietenii si cu cainele Perry, si preda un curs de design la Universitatea Columbia.

"Oana este o bomba cu ceas creativ; ea nu se opreste niciodata ", spune Carl Jackson, 41 de ani, un regizor care a angajat-o recent pentru proiecte in San Diego: un studio de film si un cartier de locuinte.

Cel mai faimos client pentru care a lucrat ramane insa rapperul american Kanye West, sotul actritei Kim Kardashian, pentru care romanca lucreaza la mai multe proiecte, detaliile privind o parte dintre ele neputand fi divulgate.

"Sunt interesata sa imping limitele a ceea ce se poate face in arhitectura", spune despre ea Oana Stanescu.