O holograma a regretatei cantarete americane Whitney Houston va "pleca intr-un turneu" in Statele Unite ale Americii, anul viitor, la patru ani de la decesul acesteia, evenimentul realizat de Hologram USA primind acordul familiei artistei, informeaza Mediafax.

Whitney HoustonFoto: whitneyhouston.com

Turneul hologramei Whitney Houston va putea fi urmarit prin aplicatia gratuita FilmOn.com, informeaza contactmusic.com. "Am fost distrus cand am aflat despre moartea lui Whitney. Ocazia de a impartasi darul ei extraordinar cu lumea, din nou, este exact ceea ce am sperat cand am construit aceasta afacere cu holograme", a declarat Alki David, presedintele Hologram USA si fondatorul FilmOn.com.

"Sunt increzator ca vom realiza aceasta comemorare intr-un mod artistic uimitor", a mai spus David, a carui companie a anuntat la inceputul acestei saptamani ca o holograma a interpretei de muzica blues Billie Holiday va fi prezentata pentru prima data, la Apollo Theater din New York, la finalul lunii noiembrie.

Whitney Houston, nascuta pe 9 august 1963, a dominat scena muzicala pop si soul a anilor '80 si '90, vanzand aproximativ 170 de milioane de discuri si fiind supranumita "Vocea". Ea s-a lansat si in cinema, jucand alaturi de Kevin Costner in filmul "Bodyguard" (1992), pentru care a inregistrat o noua versiune a piesei "I Will Always Love You" (Dolly Parton, 1974), care a devenit extrem de populara.

Houston este singurul artist din lume care a primit discuri de platina pentru sapte albume lansate consecutiv, depasind la acest capitol chiar si trupa The Beatles. Lista ei de premii include, printre altele, 6 Grammy, 2 Emmy, 30 Billboard Music Awards si 22 American Music Awards.

Whitney Houston a murit pe 12 februarie 2012, la varsta de 48 de ani. Aceasta s-a inecat accidental in cada din camera ei de la hotelul Beverly Hills din Los Angeles, cu o zi inainte de gala de decernare a premiilor Grammy.