Vaticanul a aprobat lansarea unui album muzical in care discursuri ale Papei Francisc pot fi ascultate avand in fundal muzica care variaza de la rock pana la cantece gregoriene, informeaza Reuters.

Papa FranciscFoto: Captura Youtube.com

Papa Francisc a lansat duminica albumul intitulat "Wake Up!", ce include 11 melodii in care fragmente din cele mai emotionante discursuri ale Suveranului Pontif, in limbile spaniola, italiana, portugheza si engheza vor fi combinate cu imnuri crestine in viziunea unor muzicieni contemporani.

Albumul intitulat "Pope Francis: Wake Up!" este produs de casa europeana de discuri Believe Digital.

Albumul a fost lansat duminica la nivel international, iar melodia care da titlul acestuia - "Wake Up! Go! Go! Forward" - a fost prezentata, in premiera, vineri, pe site-ul publicatiei de spcialitate Rolling Stone, cu prilejul vizitei in SUA a Suveranului Pontif .

In fragmentele din discursurile sale care apar pe acest album, Papa Francisc discuta subiecte precum pacea, demnitatea si ajutorarea oamenilor aflati in dificultate si isi exprima preocuparile privind mediul inconjurator.

Producatorii albumului au precizat ca o parte din incasarile rezultate din vanzarea discului de debut al Suveranului Pontif vor fi donate unui fond de ajutorare a refugiatilor. Acestia nu au oferit detalii in privinta organizatiilor care vor primi fondurile si in privinta procentelor din incasari care vor fi donate.