Miercuri, 25 noiembrie, ora 18, la Muzeul National "George Enescu" (Calea Victoriei, 141), se va desfasura cel de-al saptelea concert din cadrul "Serilor de chitara", un proiect al Asociatiei Culturale Kitharalogos. Catalin Stefanescu-Patrascu si Costin Soare propun un concert intitulat "Musica per due" care va contine doua lucrari in premiera absoluta scrise de compozitori romani ("Campus Stellae" de Gabriel Malancioiu si "Gerar" de Catalin Stefanescu-Patrascu), alaturi de piese cunoscute transcrise pentru duo de chitare: "Dansurile gitane" de Joaquin Turina, "Trois gnossiennes" de Erik Satie, "Sons de Carilhoes" de Juan Pernambuco s.a. Intr-un an in care se aniverseaza 330 de ani de la nasterea lui Johann Sebastian Bach, cei doi muzicieni vor prezenta in debutul concertului o transcriptie a celei de-a treia "Suite franceze" in si minor, BWV 814.

A saptea Seara de ChitaraFoto: Asociatia Culturala Kitharalogos

Proiectul de la Muzeul National "George Enescu" continua seria concertelor incepute acum trei ani de Costin Soare in ipostaza solistica (Musica Nocturna/ nocturne din secolul XX - 2012, Musica Poetica/ recital de muzica baroca transcrisa pentru chitara - 2013 si Musica del Delphin / lucrari din Renasterea spaniola si muzica romaneasca din secolul XXI) si sprijina unul dintre obiectivele Asociatiei Culturale Kitharalogos, acela de a stimula creatia romaneasca pentru chitara, care este, din pacate, inca ocolita de o mare parte a compozitorilor valorosi din Romania.

Intrarea la acest concert este libera si se face pe baza de rezervare: kitharalogos@gmail.com. Mai multe informatii pe www.kitharalogos.ro sau www.facebook.com/kitharalogos.

Organizator: Asociatia Culturala Kitharalogos

Sponsor principal: Hora S.A., Reghin

Proiect cofinantat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania

Parteneri: Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Centrul National de Arta "Tinerimea Romana", Muzeul National "George Enescu", Fundatia ACCUMM, Aperto, D'Addario Foundation, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Institutul Italian, Colegiul National de Arte "Dinu Lipatti", Cafe Godot

Parteneri media: RFI Romania, Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, HotNews.ro, Dilema Veche, Observator Cultural, Liternet, Metropotam