Un nou concert Frenchmania va avea loc marţi, de la la ora 20,00, la sala Elvire Popesco, anunţă Institutul Francez din Bucureşti, informeaza Agerpres. Concertul a fost programat iniţial pentru 18 noiembrie, dar a fost anulat ca urmare a atentatelor care au îndoliat Parisul.

Proiect iniţiat de directorul Institutului Francez din România, Christophe Gigadaut, alături de compozitorul şi cântăreţul Keo, Frenchmania a ajuns la a doua întâlnire dintr-o serie ce adună artişti români cunoscuţi care interpretează melodii ale noii scene francofone.

Potrivit sursei citate, mai puţin cunoscuţi francofoni şi convinşi francofili, Dorian Popa, Cornel Ilie (VUNK) si Bodo (Proconsul) vor fi invitaţii concertului.

Prezentate de Teo Trandafir şi animate de către Keo, aceste întâlniri muzicale în ambianţa intimă a sălii Elvire Popesco a Institutului Francez vor fi transmise pe reţelele sociale pentru a atinge un public cât mai larg şi pentru a insera în peisajul muzical autohton elemente ale culturii francofone.

Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro, la casieria cinematografului Elvira Popescu (Bd. Dacia, nr. 77), la librăriile Anthony Frost (Calea Victoriei nr. 45) şi Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10), în timpul programului şi în limita locurilor disponibile.

Institutul Francez din Bucureşti sărbătoreşte în această toamnă întreaga diversitate muzicală, în parteneriat cu numeroase festivaluri şi concerte, alături de RFI şi TV5MONDE cu ocazia aniversării a 25 ani de prezenţă în România.

Concertele Frenchmania fac parte din campania "BY THE WAY şi eu vorbesc limba franceză", iniţiată de Institutul Francez din România cu scopul de a promova plurilingvismul şi o francofonie activă, modernă, mai informează comunicatul citat.