Site-ul formatiei Guns N' Roses a fost sters in totalitate, iar acum afiseaza pe pagina de start doar logoul original al trupei, aluzie la faptul ca un anunt privind reunirea grupului in formula de succes este iminenta, scrie Mediafax.

Logo Guns N' RosesFoto: gunsnroses.com

Reprezentanti ai companiei Epiphone, parte a Gibson Guitar Corporation, au declarat ca "informatorii" acesteia tin inca in secret detaliile privitoare la reunirea formatiei Guns N' Roses in formula: Axl Rose (voce), Slash (chitara), Duff McKagan (bas), Izzy Stradlin (chitara) si Steve Adler (tobe).

"Am auzit tot felul de zvonuri, de cateva luni, despre asta. Ceva se intampla, insa nu putem spune exact ce. Desi multe reviste confirma un turneu de reunire pentru 2017 sau cel putin un show aniversar, nimeni din trupa originala nu a confirmat oficial. Intre timp, Slash & The Conspirators vor concerta de Anul Nou in Las Vegas", au spus reprezentantii companiei, citati de alternativenation.net.

Basistul Todd Kerns, parte a proiectului Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, a declarat recent ca muzicienii vor lua o pauza in ceea ce priveste inregistrarile si turneul, pentru ca Myles Kennedy pregateste un material de studio alaturi de trupa sa, Alter Bridge.

Astfel, desi au compus deja 10 - 12 piese, Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators vor lansa urmatorul album imediat dupa cel al trupei din Florida.

Kerns a adaugat ca, daca ar fi dupa Slash, trupa ar repeta ciclul inregistrari - turneu la nesfarsit. "Singurele lucruri care il tin din a face asta sunt programul si alti oameni", a mai spus basistul.

Despartirea oficiala a chitaristului Slash de Guns N' Roses s-a produs in 1996 si, de atunci, rockerul american a lansat doua formatii de succes - Slash's Snakepit (1994 - 2002) si Velvet Revolver (2002 - 2008) -, a cantat alaturi de nume precum Zakk Wylde, Ozzy Osbourne, Chris Cornell, Michael Jackson si Fergie, iar proiectul cu Myles Kenedy, solistul formatiei Alter Bridge, a inceput in 2010.

In aceasta formula, au fost lansate doua albume: "Apocalyptic Love" (2012) si "World on Fire" (2014).

Formatia californiana Guns N' Roses a fost fondata in 1985, la Los Angeles. Trupa a lansat pana in prezent albumele "Appetite for Destruction" (1987), "G N' R Lies" (1988), "Use Your Illusion I" (1991), "Use Your Illusion II" (1991), "The Spaghetti Incident?" (1993) si "Chinese Democracy" (2008).

Guns N' Roses a vandut peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale pe plan mondial. Fiecare material discografic al grupului a intrat in topul Billboard, in multe topuri europene, dar si in cele din Asia si America de Sud. Cel mai bine vandut disc al trupei este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare, la nivel mondial.

Dupa destramare, Axl Rose a obtinut in justitie dreptul de a folosi numele trupei, a lansat "Chinese Democracy", si a continuat sa sustina turnee cu grupul sub acelasi nume. Dintre vechii membri ai formatiei, doar Dizzy Reed a colaborat in continuare cu Axl Rose.

Pana de curand, trupa Guns N' Roses era formata din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitara bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitara), Frank Ferrer (baterie, percutie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitara) si DJ Ashba (chitara). Thal si Ashba au parasit formatia in 2014, respectiv 2015.

Guns N' Roses a concertat in Romania, in septembrie 2010, la complexul Romexpo din Capitala, dar si in cadrul festivalului Rock the City, in iulie 2012, tot la Romexpo.