Au trecut trei luni de la tragedia din clubul Colectiv care a marcat o tara intreaga, iar amintirea noptii fatidice de 30 octombrie 2015 inca ii urmareste pe multi dintre noi. Fapt care s-a resimtit vineri seara la Gala Metalhead Alternative Rock Awards 2015 unde ritmurile rock au fost puse pe pauza pentru cateva clipe, iar spectatorii impreuna cu artistii au tinut un moment de reculegere pentru victimele care si-au pierdut viata in urma accidentului din Colectiv.

Gala Metalhead Alternative Rock Awards 2015Foto: Hotnews

Vineri, 29 ianuarie 2016, a avut loc gala Metalhead Alternative Rock Awards 2015, unde au fost premiate cele mai tari realizari muzicale ale rockului alternativ din 2015, iar trupele castigatoare au cantat la Arenele Romane. Un moment emotionant a fost atunci cand Catalin Cheleman, solistul trupei Coma a dedicat ultima piesa victimelor tragediei care s-a petrecut in Colectiv.

"Canta-mi povestea/ Sa n-o mai uit nicicand, nicicum", au fost versurile pe care le-au fredonat peste 500 de spectatori vineri seara in Bucuresti. Pe toata durata cantecului, Arenele Romane parca s-au metamorfozat intr-o singura persoana careia i s-a facut pielea de gaina.

S-au aprins luminile si am vazut oameni tineri dornici sa se distreze, "sa dea din plete", dar care n-au uitat ce s-a intamplat in noaptea de 30 octombrie la clubul Colectiv din Capitala. Tristetea inca nu s-a dus.

Inainte sa paraseasca scena, solistul trupei Coma a spus ca piesa "Canta-mi povestea" s-a auzit in nenumarate randuri in Colectiv, fara ca cineva sa se gandeasca vreo clipa ca ar putea sa aiba loc o asemenea tragedie.

"Asa s-a auzit de foarte multe ori in Colectiv, nimeni nu se gandea in Colectiv decat ca e foarte misto. Cei care mergeau acolo la concerte rock se simteau fericiti", a spus Catalin Cheleman.

A urmat un alt moment culminant in care prezentatorul evenimentului i-a rugat pe spectatori sa tina un scurt moment de reculegere in memoria victimelor din Colectiv. S-a asternut linistea peste Arenele Romane, iar apoi s-au auzit aplauze minute in sir, dar si tineri care strigau "Colectiv!, Colectiv!".

In dreapta mea era o fata care plangea. N-avea mai mult de 17 ani. Mi-a fost jena sa o intreb daca a pierdut pe cineva drag.

Totul a luat o alta intorsatura cand artistii de la Alternosfera au urcat pe scena de la Arenele Romane. Cei prezenti, de la tineri de 15 ani care erau impreuna cu parintii, gasti de liceeni, dar si rockari din garda veche, si-au amintit ce i-a adus vineri, 29 ianuarie, in acelasi loc: muzica.

Lista cu castigatorii Metalhead Alternative Rock Awards 2015:

Best Romanian Alternative Band - Alternosfera

Best Romanian Alternative Festival - Shine Festival

Best Romanian Alternative Album - Alternosfera - Haosoleum

Best Romanian Alternative Newcomer -The Pinwheels

Best Romanian Alternative Video - Coma - Document

Best World Rock Alternative Artist - Foo Fighters

Best Rock (r)Evolution - Robin and the Backstabbers - lansarea albumului "Arhanghel'sk"

Best TV Ambassador - Razvan Hefe- Alternativ Hour @ Music Channel