Solistul si chitaristul american Dan Hicks, fondatorul formatiei Hicks and His Hot Licks, a decedat la varsta de 74 de ani, in urma unei lupte de doi ani cu cancer la gat si la ficat, informeaza BBC.

Dan HicksFoto: danhicks.net

Dan Hicks a lansat hituri precum "I Scare Myself" si "Canned Music", care imbinau stilurile country, blues, jazz si swing.

Decesul artistului a fost anuntat de sotia sa:

"Toti cei care l-au iubit stiu ca va continua sa traiasca mereu prin versurile, muzica si arta create de-a lungul intregii sale vieti. A muncit atat de mult pentru fiecare detaliu - toate detaliile sunt Dan in forma sa pura".

Dan Hicks s-a nascut in Little Rock, statul Arkansas, intr-o familie de militari care s-a mutat in California cand el avea cinci ani.

A inceput sa cante ca tobosar, ulterior devenind solist si chitarist.

Si-a inceput cariera muzicala in San Francisco, in anii '60, in formatia rock The Charlatans. Spre sfarsitul anilor '60 si-a lansat propria formatie, Hicks and his Hot Licks.

Cu ocazia lansarii ultimului album al formatiei, Hicks a aparut pe coperta revistei Rolling Stones. Hicks and his Hot Licks s-au despartit in 1973, in momentul lor de maxima popularitate.

Hicks a lansat o alta formatie, The Acoustic Warriors, care, de asemenea, imbina stiluri precum folk, swing, jazz si country. Formatia a lansat un singur album numit Private Music (1996).