Peste 90 de piese au fost inscrise, anul acesta, la Selectia Nationala Eurovision Romania. Vedete autohtone, dar si multi compozitori straini - suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi - spera sa reprezinte Romania la concursul de la Stockholm, care are loc in luna mai, anunta TVR, intr-un comunicat.

Logo Eurovision 2016Foto: Eurovision.tv

La fel ca si anul trecut, participantii ale caror dosare de inscriere nu indeplinesc toate conditiile impuse de Regulament mai au la dispozitie 24 de ore pentru a-si completa documentele.

Numararea si verificarea plicurilor continand melodiile trimise s-a desfasurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise si verificate in prezenta unui notar autorizat. Perioada de inscrieri pentru etapa nationala a concursului s-a incheiat duminica, 7 februarie, la ora 20.00, pentru inscrierile expediate in plicuri si la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail.

"Sunt extrem de incantata sa constat ca din ce in ce mai multi tineri talentati sunt interesati de Eurovision. Tineri, dar nu incepatori, cunoscuti si iubiti de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, incepand din septembrie 2015. Sunt primii care demonstreaza ca Eurovisionul este nu doar cel mai mare festival muzical european, dar si unul la care fiecare artist aspira sa participe - si ca TVR este institutia care le poate oferi aceasta oportunitate", declarat Iuliana Marciuc, sefa delegatiei Romaniei si producatorul Selectiei Nationale. "Le multumim pentru incredere celor care s-au inscris in cursa pentru Stockholm", a mai adaugat sefa proiectului Eurovision Romania din acest an.

Urmatoarea etapa este preselectia pieselor inscrise pentru Selectia Nationala, cand toate piesele admise in concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate. In urma auditiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura in semifinala Selectiei Nationale Eurovision 2016, pe 4 martie. Duminica, 6 martie, va avea loc Finala Nationala.