Garana Jazz Festival va avea loc intre 7 si 11 iulia in Poiana Lupului, Hanul La Rascruce si Biserica Catolica din satul Valiug. Printre primii artisti confirmati la editia din 2016, editie care sarbatoreste doua decenii de festival, se numara FOOD, Nils Petter Molvaer si Louis Sclavis Trio.

HotNews.roFoto: Hotnews

Printre primii artisti confirmati la editia aniversara se numara FOOD, duo de jazz experimental format din britanicul Ian Bellamy si norvegianul Thomas Strhnen, aflati pentru a doua oara la Garana. Echilibrul fragil dintre lirism si beaturi electronice e transpus in forma concentrata pe albumul "Time is not a miracle", lansat in 2015, ce va fi ascultat in premiera in Romania.

Nils Petter Molvaer, considerat pionierul genului nu jazz, promite sa aduca pe scena o furtuna de emotii si sunete. Din line-up-ul confirmat face parte si Louis Sclavis Trio, condus de muzicianul francez Louis Sclavis, cunoscut pentru improvizatiile de free-jazz si avant-garde jazz dar si pentru contributia muzicala la numeroase opere cinematografice.

De-a lungul celor 20 de ani, Garana Jazz Festival a adunat peste 50.000 de spectatori si muzicieni simbol ai jazz-ului contemporan. Nume ca Eberhard Weber, Mike Stern, Jan Garbarek, Stanley Clarke, Viktor Wooten, Charles Lloyd, Jean-Luc Ponty sau Stanley Jordan au urcat pe scena la Garana Jazz Festival.

Biletele vor putea fi cumparate online din luna aprilie si pe toata perioada festivalului.