Nominalizat de sapte ori la Premiile Grammy, Omar Sosa este un artist exact asa cum e Cuba. O insula intre trei continente ale muzicii, care reuseste sa-si defineasca o identitate distincta. Sosa exploreaza si exploateaza radacinile africane ale culturii cubaneze si le scoate la iveala prin filtrul sau autentic si pestrit. Totul e semnat cu aceeasi marca originala, de pe - intamplator sau nu - o cutie de trabucuri. ”Handmade in Cuba”. Iar in aceasta cutie, urechile fine s-ar putea sa mai recunoasca influentede hip-hop si muzica clasica.

Concert_OMAR_SOSA_2Foto: webPR.ro

Experimentele altor artisti in acelasi stil s-au dovedit a fi spectaculoase. Amestecul de energii dintre jazz si muzica afro-cubaneza pune la un loc structura acordurilor si improvizatia, cu ritmul si sincopele. Insa ceea ce Omar Sosa reuseste, e sa fie mai mult decat suma ingredientelor din muzica sa. Fata de alti artisti, cele doua stiluri nu merg in paralel, ci curg impreuna intr-o singura expresie organica.

Omar Sosa a plecat din Cuba in anii 90 si a locuit in Ecuador si SUA, pana cand s-a stabilit la Barcelona. Dupa ce si-a incheiat studiile academice ca tobosar,a devenit din ce in ce mai atras de pian. Cubanezul, care apoi a devenit celebru ca pianist, a declarat in diverse randuri ca mai degraba ”bate la pian”, si ca il priveste ca pe o conga cu clape (sau ca un sir bine acordat de 88 de tobe).

Aflat pentru prima data in Bucuresti, Sosa va prezenta la Jazz Night Out cel de-al 24-lea sau album, care e definit de titlul pe care il poarta. ”Ile” in traducere libera insemna ”pamantul de acasa”, un termen provenit din Africa de Vest.

Alaturi de Omar Sosa, pe scena ii vom vedea pe Leandro Saint-Hill (saxofon si flaut), Childo Tomas (voce si bas) si Ernesto Simson (tobe).

Program

Concertul Omar Sosa Quarteto Afro Cubano are loc pe 30 iunie 2016, ora 20:00 la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment costa 115, 145, 175 de lei in functie de categorie, si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro si paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.

Video

Urmatoarele concerte Twin Arts:

Joshua Redman Trio-24 martie-Sala Radio

Anouar Brahem Quartet-Souvenance-12 mai-Sala Radio

Ara Malikian -26 mai-Sala Radio

Dhafer Youssef-27 octombrie-Sala Radio

The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini-10 noiembrie-Sala Radio