Australienii de la The Cat Empire, una dintre cele mai indragite trupe de jazz, ska, funk si rock din lume, vin pe 23 octombrie la Bucuresti pentru a-si prezenta noul album, "Rising With The Sun", in cadrul turneului cu acelasi nume. Concertul va avea loc la Arenele Romane, iar biletele vor fi puse in vanzare din 9 martie.

The Cat Empire, pe 23 octombrie la Arenele RomaneFoto: BestMusic

Fanii romani i-au putut asculta live pe australieni anul trecut, la festivalul de muzica electronica Electric Castle, din localitatea Bontida, judetul Cluj, dar si in 2014 la Arenele Romane, in deschiderea carora au cantat cei de la Subcarpati.

Dintre cele mai cunoscute piese ale trupei amintim The Chariot, Wine Song, Steal The Light, All Night Loud, Two Shoes, How To Explain, Brighter Than Gold, Fishies si, evident, The Lost Song.

The Cat Empire inseamna Felix Riebl (solist, percutie), Harry James Angus (solist, trompeta), Ryan Monro (bass, contrabas, backing vocals), Ollie McGill (pian, clape, backing vocals), Will Hull-Brown (tobe), Jamshid- DJ Jumps- Khadiwhala (turntables, tamburina), Ross Irwin(trompeta) si Kieran Conrau (trombon).

Muzica lor a fost descrisa ca un melanj ingenios de jazz, funk si rock, cu puternice influente latino, reggae, ska si dub, trupa fiind recunoscuta pentru atitudinea militanta fata de spargerea barierelor muzicale, geografice si lingvistice.

Australienii sunt recunoscuti in intreaga lume pentru temele abordatate in cantecele lor - respingerea materialismului si consumerismului, razboiului, intolerantei si promovarea diversitatii culturale - si show-urile lor eclectice, in care improvizatia este la ordinea zilei.

Trupa are la activ aproape 1000 de concerte si aparitii in line up-urilor unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) si Montreal Jazz Festival. Biletele pentru concertul The Cat Empire de la Arenele Romane, din 23 octombrie, vor fi puse in vanzare pe 9 martie, in format electronic pe www.iabilet.ro.