Mihai Traistariu, Ovidiu Anton si Florena se numara printre cei sase finalisti Eurovision Romania, alesi dupa semifinala ce a avut loc vineri la Sala Sporturilor din Baia Mare, potrivit Agerpres.

Mihai TraistariuFoto: myspace.com/mihaitraistariucom

Acestora li s-au alaturat Dream Walkers, Vanotek feat. The Code & Georgian si Doru Todorut feat. Irina Baiant.

Mihai Traistariu, Ovidiu Anton, Florena si Dream Walkers au fost selectati in urma votului juriului. Restul de doi finalisti au fost selectati prin televot, de public.

Ovidiu Anton a primit 54 de puncte din partea juriului de specialitate, Dream Walkers - 47 de puncte, Florena - 44 de puncte, iar Mihai Traistariu - 33 de puncte.

Finala Eurovision Romania va avea loc duminica.

Semifinala de vineri a cuprins recitaluri Jo, Vunk si Ioana Voicu. De altfel, Ioana Voicu si liderul Vunk, Cornel Ilie, au fost prezentatorii show-ului.

Patru finalisti au fost alesi de juriu si doi desemnati prin televoting in urma semifinalei de vineri.

Juriul Eurovision Romania a fost format din regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul si producatorul Horia Moculescu, solistii si producatorii muzicali Randi si Zoli Toth si contratenorul Cezar Ouatu.

Ordinea intrarii in concurs in semifinala de vineri a fost: 1. Doru Todorut feat. Irina Baiant - "The Voice", 2. Andra Olteanu - "Nai Nai", 3. Dream Walkers - "Let It Shine", 4. Irina Popa - "Lasa-ma, eu te las", 5. Jukebox -"Come On Everybody", 6. Mihai Bajinaru - "Never Too Late", 7. Vanotek feat. The Code & Georgian -"I'm Coming Home", 8. M I H A I (Tristariu) - "Paradisio", 9. Florena - "Behind The Shadows", 10. Gasca de Acasa - "Tu esti povestea", 11. Ovidiu Anton - "Moment of Silence" si 12. Xandra - "Superhuman".

In finala Selectiei Nationale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pe scena de la Stockholm, dintre piesele ramase in concurs, prin televot.

Ca si in cazul semifinalei, finala va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online pe www.tvrplus.ro.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2016, la Stockholm, Suedia, in 10, 12 si 14 mai. In competitie s-au inscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta. Romania va participa in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993. Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.