Ovidiu Anton, rockerul care ne indeamna sa fim puternici pentru ca suntem daci, va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2016, de la Stockholm, cu piesa "Moment of Silence". Este a patra oara cand artistul de 33 de ani participa la Eurovision. In urma votului, pe locul doi s-au clasat Vanotek feat The Code & Georgian, iar pe trei Florena, cu piesa "Behind the Shadows".

HotNews.roFoto: Hotnews

22.51: Ovidiu Anton a avut succes anul acesta. El va reprezenta Romania pe scena de la Stockholm.Ovidiu multumeste, multumeste si iar multumeste. Ovidiu vorbeste despre cultura, iarba, turme si lupi. Spune ca "suntem daci, suntem puternici". Ok. 6585 de voturi a primit Ovidiu. Sa-l mai ascultam o data si sa ne bucuram de dansatorul-gladiator.

22.50: Emotie, suspans. Cine o fi? Cine o fi?

22.48: Primarul din Baia Mare bolboroseste ceva despre frumusete si zeite. Nici prezentatorii nu inteleg ce vrea sa zica domnul primar.

22.45: Lupta se da intre Vanotek feat The Code & Georgian si Ovidiu Anton.

22.41: Ca sa mai prelungeasca suspansul, este chemata pe scena Lidia Isac, cea care va reprezenta Republica Moldova pe scena de la Stockholm. Frumoasa rochia ei alba.

22.39: Florena e pe locul trei in topul publicului. Se simte o invingatoare Florena noastra si promite ca nu se opreste.

22.33: S-au cocotat pe scena cu totii si au strigat in cor "Stop-vot". Din public se aud niste copii care striga Florena. Pe ultimul loc, in urma votului, s-au clasat....prezentatorii se lungesc, un moment de suspans,...revenim, baiatul de la Deepcentral si fata in rochie de mireasa, Irina Baiant. Surpriza, Mihai Traistariu e pe locul 5. Ne pare rau, Mihai. Nu vrea sa comunice nimic, este foarte suparat Traistariu, aproape ca-i da o lacrima. Pe 4 sunt pustii de la Dream Walkers

22.31: Am scapat de momentele artistice ale juriului. Sa ne bucuram de inca vreo 10 recapitulari ale finalistilor, zic.

22.28: "Sa zburam impreuna!", ne zice Zoli si urmeaza piesa Hiperboreea (sigur nu e Zoli vinovat pentru piesa lui Traistariu, Paradisio? ).

22.22: Ansamblul National Folcloric din Baia Mareurca pe scena in colaborare cu Zoli si al sau proiect "Cocoon". Se danseaza pe niste ritmuri greu de definit, aproape ca mi-e dor de butoaiele celor de la Sistem. Am vazut si niste masti tari (cam cum poarta baietii de la Subcarpati) cu prilejul acesui moment.

22.18: Cezar Ouatu nu s-a machiat degeaba, ne canta piesa Rise Like a Phoenix, a Conchitei Wurst, castigatoarea sau castigatorul (ca sa nu suparam pe nimeni) Eurovision din 2014.

22.10: Foarte increzator urca pe scena Cezar Ouatu. A trecut pe la fetele de la machiaj inainte. Ne canta "Painful love". Painful moment. Spune ca e primul lui single, poate si ultimul? Din nou canta domnul Moculescu, intr-un duet cu Cezar Ouatu. Domule Moculescu, de ce nu se mai fac artisti ca dumneavoastra?

22.06: Horia Moculescu canta "Sunt vagabontul vietii mele". Totul era chiar minunat, dar au intervenit Randi si Uddi. Pe scena Eurovision e un fel de "Mamaia Copiilor".

22.02: Randi ne spune ca are sufletul defect si ca danseaza ca sa uite. Si noi vom avea nevoie de mult dans dupa aceasta seara. Nu prea are chef de cantat Randi, s-a cam ramolit.

21.53: Zoli TOTH Project lanseaza pe scena Eurovision proiectul „Cocoon”, un moment care se vrea a fi dinamic si incendiar, numai ca Romania a cam trecut de "faza" Sistem. Noroc cu Grigore Lese care vine cu ceva folclor si face din acest numar unul acceptabil. Foarte tari sunt miscarile de dans ale domnului Lese. Este savuros.

21.50: E randul juratilor sa faca show pe scena de la Baia Mare. Se lasa asteptati, asa ca se mai face o recapitulare a finalistilor. Cam a 10-a de pana acum.

21.48: Pana acum Ovidiu Anton se bucura de cele mai multe voturi, aproape 5000 (rock-ul vorbeste), pe doi ii avem pe cei de la Vanotek.

21.35: Am ajuns, inevitabil, la momentul in care prezentatorii multumesc sponsorilor. In sfarsit, pauza publicitara.

21.31: Prezentatorii striga start-vot.Peste o ora vom afla marele finalist.

21.24: Ultimul finalist este, aplauzeee, Mihai Traistariu cu piesa Paradisio. Avem noroc ca nu ruleaza si videoclipul piesei. Mihai nu danseaza in aceasta seara, ii lasa pe altii in schimb. Pe scena, niste omuleti fac un numar de dans cu care mergeau americanii pe la X Factor acum vreo cinci ani. Apare o domnisoara fluture-paradisiaca-extraterestra care il invaluie pe Mihai sub fusta sa. Randi spune ca piesa lui Traistariu e "de eurovision".

21.16: Ovidiu Antoncanta "Moment of Silence". Un rocker care foloseste mai mult dermatograf decat Stefan Banica Jr., asa ceva mai rar. Pe scena, un gladiator dansator, pe jumatate dezbracat incearca sa salveze acest moment. E bine, Ovidiu si-a incercat norocul si anul acesta la Eurovision, probabil o va face si la anul. Sa speram ca mai bine. Cezar Ouatu a simtit nevoia sa se ridice si sa aplaude. Gladiatorul merita niste aplauze, ce-i drept. Randi il intreaba pe solist ce gen muzical abordeaza, Ovidiu raspunde ca el este rock. Randi stramba din nas, in schimb Cezar Ouatu e de-a dreptul incantat de Ovidiu Anton. Juriul ne spune ca Ovidiu Anton reprezinta rock-ul din Romania. Fereasca Sfantul. Urmeaza Traistariu!

21.08: E randul celor de laVanotekfeat The Code & Georgian sa-si faca numarul. Ei le canta mamelor ca vin acasa. Culmea, ar trebui sa le anunte ca pleaca de acasa catre Stockholm. O piesa care daca n-apuca sa ajunga in Suedia, cu siguranta o vom asculta vara asta la toate radio-urile romanesti. E preferata lui Randi aceasta piesa, evident, pentru ca-i moderna. Suna fresh, ce-i drept, ar putea sa prinda peste hotare.

21.02: Dream Walkers urca pe scena. Patru tinerei care canta "Let it Shine". Probabil se viseaza Josh Groban baietii. Au glasuri bune, lucrate. Lipseste o Celine Dion care sa-i ajute. Sunt tineri, frumosi, eleganti si au facut cam cel mai bun moment de pana acum.

20.54: Doru Todorut si Irina Baiant urca pe scena Eurovision de la Baia Mare cu piesa "The Voice". Da, el e baiatul de la Deepcentral. Schimonoseste niste grimase pana apare Irina, imbracata si ea in mireasa, la fel ca Florena. Probabil piesa "The Voice" n-ar fi trecut de auditie la Vocea Romaniei. Juriul, din nou, n-are nimic de reprosat. In opinia lui a fost un moment frumos, extraordinar, aproape de perfectiune.

20.51: Juriul isi da cu parerea. Zoli spune ca a fost un moment extraordinar, Cezar Ouatu spune ca Florena l-a dus intr-o stare foarte frumoasa. "Esti pura", ii mai zice. V-am spus ca e ca un ghiocel Florena. Randi ii zice si el de bine. Nimic de reprosat, numarul Florenei a fost perfect, spun juratii.

20.47: Florena e prima finalista care canta. Are 16 ani, canta o piesa compusa de legendarul Laurentiu Duta. Se pare ca nu scapam de el nici dupa atatia ani. Pustoaica ne canta "Behind the Shadows". Vocea nu-i lipseste, miscarea scenica in schimb da. Noroc de doua fete care se fac ca danseaza in spatele sau. Avem un moment cu trei fete imbracate in alb, ca niste mirese sau ghiocei care prevestesc primavara. Face niste floricele din voce Florena si cam atat. O piesa pe care poti sa adormi usor.

20.43: Cornel Ilie de la Vunk si Ioana Voicu aka prezentatorii finalei arata mai bine decat vorbesc. A venit si juriul. Prezentatorii prezinta regulile show-ului, cum se voteaza si asa mai departe. Se cam lungesc.

20.32: Startul finalei Eurovision Romania este dat de Paula Seling, imbracata intr-o rochie care vrea sa fie un fel de costum traditional. Ne zice ca "are noroc ca stie a canta". Pe scena apar doi domni care ne canta cu patos ca se mandresc ca sunt marmureseni. Un moment care combina muzica populara cu pop-ul. Paula Seling canta la pian "Timpul", maramuresenii danseaza hora. Un moment greu de inteles care pare sa nu se mai termine. Scena e acaparata de zeci de maramureseni. Au trecut mai bine de 10 minute, iar momentul inca nu s-a terminat. Acum avem muzica house. Maramuresenii par sa se pregateasca pentru concertul Armin Van Buuren de la Untold.