"S-aprindem tortele" este single-ul ce ii aduce impreuna pe doi dintre artistii care au influentat muzica romaneasca de-a lungul ultimelor trei decenii, Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, si Dan Bittman, de la Holograf. Cu un videoclip "fresh" si modern, piesa promite multe vizualizari pe canalul de Youtube si, cu siguranta, va ocupa primul loc in topul radiourilor. Clipul a fost regizat de Alex Ceasu, iar muzica si textul sunt semnate de Alex Pelin si Ovidiu Baciu.

"S-aprindem tortele", Cristi Minculescu si Dan BittmanFoto: Kazibo Music

Trei decenii de rock romanesc sunt concentrate in 3 minute si 40 de secunde. Luni, 7 martie, a fost lansata piesa "S-aprindem tortele", proiect care ii aduce pentru prima oara impreuna pe Bittman si Minculescu.

Un videoclip modern, regizat de Alex Ceasu, in care s-au investit 20.000 de euro.

  • Update: De cand a fost lansata si pana acum, pe Internet umbla vorba ca "S-aprindem tortele" ar fi o copie fidela dupa piesa celor de la Hozier, "Take me to Church". Va lasam melodia aici, trageti singuri concluziile.

In 2012 Cristi Minculescu s-a mutat in Germania si a parasit Iris vreme de trei ani, pentru a treia oara. In 1982, acesta a plecat sa cante cu Voltaj, dar a revenit in trupa. Intre '84 si '85 Dan Bittman l-a inlocuit pe Minculescu, timp in care trupa a scos piesele "Albina", "Sa facem daruri omului nou" si " In calea norilor". Minculescu si-a luat la revedere de la Iris si in 1990, insa tot temporar. Cu Minculescu la microfon, Iris a cunoscut un succes colosal si a reusit sa umple stadioane intregi. Una dintre cele mai longevive si iubite formatii romanesti, trupa Iris a facut istorie in rock-ul autohton timp de trei decenii si jumatate.