Claparul de origine britanica Keith Emerson,membru al formatiei de rock progresiv Emerson, Lake & Palmer, care avea 71 de ani, a decedat, vineri dimineata, in casa sa din California, dupa ce si-a tras un glonte in cap, politistii declarand ca ar fi vorba, cel mai probabil, de o sinucidere, informeaza Mediafax citand Reuters.

Corpul lipsit de viata al lui Emerson a fost gasit de politia locala din Santa Monica, California, in casa sa, vineri, la primele ore ale diminetii. Potrivit primelor cercetari, politistii au declarat ca ar fi vorba de o potentiala sinucidere, a declarat pentru Reuters purtatorul de cuvant al Politiei din Santa Monica, sergentul Rudy Camarena.

Nascut in 1944 in satul Todmorden din comitatul Yorkshire, Emerson a fost claparul mai multor trupe ale anilor 1960, printre care si The Nice. El era cunoscut ca membru fondator al trupei Emerson, Lake & Palmer, un asa-numit "super grup", format in 1970, care reunea muzicieni rock cunoscuti.

Din trupa mai faceau parte, alaturi de Emerson, basistul Greg Lake, care facuse parte din King Crimson si tobosarul si percutionistul, Carl Palmer, un veteran al mai multor formatii britanice celebre.

"Keith a fost o persoana sensibila a carei dragoste fata de muzica si pasiune pentru concertele in care canta la pian vor ramane fara pereche pentru multi ani de acum incolo. El a fost un pionier si un inovator a carui geniu muzical ne-a impresionat pe toti cei din lumea rockului, a muzicii clasice sau a jazzului", a declarat Palmer pe site-ul sau.

Formatia a postat un mesaj referitor la decesul lui Emerson pe Facebook, cerand ca "intimitatea si doliul familiei sa fie respectate".

Formatia a lansat patru albume de studio de-a lungul anilor 1970, inclusiv albumul de debut si continuarile acestuia, "Tarkus", lansat in 1971. Acesta a ajuns pe locul fruntas al clasamentului Billboard 200, conform Billboard.com. Emerson a mai cantat si ca muzician solo si a scris autobigrafia sa "Pictures of an Exhibitionist," in 2004.