Jean-Michel Jarre, unul dintre pionierii muzicii electronice, va sustine pe 11 noiembrie un concert la Cluj-Napoca, cu prilejul turneului sau mondial "Electronica". Jarre isi incepe turneul pe 4 octombrie, la Cardiff. Pe langa Romania, Jean-Michel Jarre va canta si in Londra, Oslo, Paris, Stockholm si Viena.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, artistul isi va mai prezenta show-ul si in vara, in festivaluri din Spania, Italia si Franta.

Jarre a mai fost in Romania in 2010, cand a cantat la Sala Polivalenta din Bucuresti. Vezi aici o cronica si o fotogalerie de la eveniment.

Anuntul ca va veni la Cluj a fost facut de catre artist, pe Facebook.

Considerat unul dintre pionierii muzicii electronice, synth pop, experimental si new age, Jean-Michel Jarre este cunoscut pentru concertele in aer liber cu spectatori in numar record, in care sunt folosite efecte laser si artificii, si care imbina muzica cu mediul inconjurator si arhitectura.

Artistul, care a vandut aproximativ 80 de milioane de albume, a ocupat primele locuri in top cu Oxygene, Equinoxe, Les Chants Magnetiques, The Concerts in China, Rendez-Vous si Revolutions. Pe langa crearea propriilor piese, artistul francez a semnat si muzica de pe coloana sonora a unor filme. Este cunoscut pentru productia spectaculoasa a pieselor sale, dar si pentru concertele live memorabile, ce reunesc muzica si jocurile de lumini.

El a sustinut concerte in locuri precum Orasul Interzis, in Beijing (2004), in Gdansk, la celebrarea a 25 de ani de la infiintarea gruparii poloneze de rezistenta Solidaritatea (2005), si in desertul Sahara, pentru a promova proiectul Natiunilor Unite "Water for Life".

Biletele pentru show-urile cuprinse in turneul „Electronica World Tour" 2016 vor fi puse in vanzare incepand cu data de 18 martie.