"The Masterpiece Experience: Interstellar & Dark Knight", cel mai inovativ si mai tehnologic avansat concert de muzica de film din Romania, dar si unul dintre putinele spectacole din lume care foloseste la scara larga suport tehnic si informatic pentru a potenta efectul artistic, va oferi publicului prezent pe 27 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Palatului primul mix de orchestra traditionala si virtuala format din 320 de instrumentisti.

The Masterpiece ExperienceFoto: Poster

"Aducem orchestra simfonica in secolul 21 prin combinatia dintre acustic si electronic”, spune creatorul si producatorul show-ului, Ciprian Costin. ”Pentru prima data, la Sala Palatului, sonoritatea a peste 320 de instrumentisti va fi auzita intr-un concert. 45 de instrumente vor fi fizic prezente pe scena, iar restul de 275 de instrumente vor fi generate in timp real, folosind echipamente hardware cu performanta de peste 330 de Gigaflops, 96 GB RAM si reverberatia filarmonicii din Viena”, explica Ciprian Costin una dintre noutatile absolute aduse de ”The Masterpiece Experience” la Bucuresti.

Arta progreseaza prin intermediul tehnologiei este convingerea lui Ciprian Costin, compozitor, pianist, informatician si producatorul unuia dintre cele mai emotionante si revolutionare show-uri epice ale momentului.

Aflat la cea de-a treia editie, ”The Masterpiece Experience” 2016 prezinta o poveste science-fiction cu narator, inspirata din ”Odiseea” lui Homer. Piesele muzicale din concert, muzica de trailere scrisa de Thomas Bergersen si muzica de film compusa de Hans Zimmer (”The Dark Knight”/ “Cavalerul negru” si “Interstellar”/“Interstellar – Calatorind prin Univers”), fac parte dintr-o poveste de dragoste, de razboi, ce reuneste mai multe culturi si prezinta societatea umana dintr-o perspectiva unica. Recrearea in concert a pieselor muzicale este realizata in colaborare cu celebrul compozitor castigator al Premiului Oscar Hans Zimmer pentru ”The Dark Knight” si Thomas Bergersen, de la celebra casa de productie muzicala ”Two Steps from Hell”, care are peste un milliard de vizualizari pe canalul sau de youtube.

18.993.404 de minute de muzica – atat reprezinta in cifre vizualizarile pe care le-a avut pana acum ”The Masterpiece Experience” pe canalul sau de youtube, adica echivalentul unei persoane care timp de 36 de ani asculta continuu muzica.

Fanii show-ului nu numai din Europa, ci si din Statele Unite, Mexic si Australia vor avea la cea de-a treia editie ”The Masterpiece Experience” o completa experienta artistica.

The Masterpiece Experience - Trailer 2016 from The Masterpiece Experience on Vimeo.

Biletele la concertul ”The Masterpiece Experience” de pe 27 aprilie, de la Sala Palatului se pot achizitiona de pe www.vreaubilet.ro si de la casa de bilete a Salii Palatului.