Dupa ce raperul Snoop Dogg a postat din greseala pe Instagram ca este in Bogata de Mures, in loc de Bogata columbiana, localitatea mureseana a devenit celebra. Astfel, incep sa apara si primele evenimente. Organizatorii festivalului Jazz in the Park anunta o editie speciala pe 3 aprilie la Bogata, prilej cu care vor sa aduca cat mai multi turisti si sa stranga bani pentru amenajarea unui parc in comuna muresana.

Jazzin the Park la BogataFoto: jazzinthepark

"Era pacat ca aceasta intamplare sa ramana numai un prilej de discutii si de glume pe internet. Comuna Bogata are un mare capital de imagine acum si il poate fructifica daca se aduna suficienti oameni care vor acest lucru. Daca administratia, comunitatea si romanii in general se mobilizeaza, se prea poate ca Snoop sa schimbe, dintr-o mare intamplare, soarta localitatii" , spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Jazz in the Park va incepe la Bogata la ora 12.00, pe fostul teren de fotbal dintre doua biserici. Potrivit organizatorilor, peste 1000 de persoane sunt asteptate pe 3 aprilie la editia speciala de jazz. Acestea vor avea parte de concerte de jazz, electro, rock si muzica clasica, tururi ale satului si experiente culinare locale.

Jazz in the Park este un festival clujean, de doua ori finalist la European Festival Awards.

Bogata este o comuna cu 2.000 de locuitori, devenita celebra dupa ce raperul american Snoop Dogg si-a dat din greseala check-in pe Facebook in judetul Mures, in timp ce incerca sa dea check-in in capitala Columbiei, Bogota.

A photo posted by snoopdogg (@snoopdogg) on

Romanii s-au entuziasmat foarte repede pe internet, au creat grupuri si evenimente pe Facebook in care ii cer artistului sa vina in Bogata, ba chiar au creat si un site www.visitbogata.com. Dupa fenomenul pe care l-a creat postarea sa in Romania, Snoop Dogg a anuntat pe Facebook ca va veni la noi " in curand".

i just steve harveyed my own chit hahahhaha ! shoutout to my romanian fans, tha boss dogg comn thru real soon !!! #visitbogata

Posted by Snoop Dogg on Friday, 18 March 2016

Raperul este asteptat in comuna mureseana cu palinca de prune sau de mere si cu ciorba din moare de varza cu carne de porc. Primarul comunei Bogata, Laszlo Barta, a declarat pentru Agerpres ca in comuna au fost americani care s-au simtit extrem de bine, asa ca raperul Snoop Dogg poate sa vina, intrucat la Bogata exista locuri de cazare, dar este si o mancare traditionala de exceptie.