Unul dintre cele mai mari festivaluri de rock din Romania, Rock The City, ajuns la cea de-a 7-a editie, revine dupa o pauza de doi ani. Muse si Iron Maiden sunt capete de afis. Trupa Muse va concerta in Piata Constitutiei pe 29 iulie, iar Iron Maiden pe 30 iulie. Biletele se pun in vanzare miercuri, 30 martie, incepand cu ora 16.00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Muse, trupa cu peste 20 de milioane de albume vandute, peste 50 de premii primite, dintre care 3 Grammy, revine la Bucuresti pe 29 iulie, in Piata Constitutiei, sub egida Festivalului Rock The City. In deschidere vor canta Volbeat si Birth of Joy, au anuntat miercuri, 30 martie, Marcel Avram, East European Production si D&D East Entertainment.

Despre Muse

Muse e o trupa cu o istorie deja de 22 de ani, desi faima lor e ceva mai recenta. In 1999 au lansat primul album, "Showbiz", cel care avea sa treaca oarecum neobservat la vremea respectiva. Majoritatea concertelor lor aveau loc in orasul natal, Teignmouth (care continua sa fie una dintre destinatiile lor preferate in turnee).

Muse inseamna Matthew Bellamy, Dominic Howard si Christopher Wolstenholme. Acestia au supravietuit testului timpului, si-au gasit un public fidel, iar in 2001 a venit si succesul, odata cu lansarea albumului "Origin of Symmetry" de pe care si-au desprins si unele din cele mai mari hituri ale lor, Plug In Baby si New Born, piese care i-a transformat in staruri rock, numai bune de umplut stadioane. Odata cu acest album a venit si eticheta de space rock asociata atat de mult cu Muse in ultimii ani.

"Absolution", albumul din 2003 care avea sa marcheze maturitatea lor artistica, asa cum au spus criticii la vremea respectiva (si aveau sa spuna acelasi lucru, din nou, peste alti 3 ani) a produs adevarate imnuri: Time is Running Out, Hysteria si, poate cel mai important, Stockholm Syndrome.

Albumul este unul cu adevarat eclectic si avea sa stranga cam cele mai bune idei ale celor de la Muse, idei care au fost bazele albumelor viitoare: obsesiile lui Bellamy cu extrateresti si conspiratii (Rules by Secrecy), virtuozitatea de pianist si aplecarea catre muzica clasica (Butterflies and Hurricanes si, la fel de important, interludiul care preceda Hysteria, o adaptare de doar 36 de secunde a celebrei Adagio for Strings a lui Barber), si dorinta de a produce ceva cu totul epic, care avea sa se materializeze abia pe urmatorul album.

"Black Holes and Revelations", albumul care i-a adus pe cei de la Muse si in Romania in 2007, a fost cel mai bine receptionat de catre public. Marturie stau cele doua concerte cu adevarat colosale sustinute de englezi pe stadionul Wembley, doua seri la rand, intr-un spectacol care a strans peste 180.000 de fani. Desi cu un stil ceva mai comercial si exagerat, albumul a nu a fost o mare indepartare de la stilul lor deja consacrat, insa istoria il va tine minte mai mult ca un "stadium filler" decat ca o opera in sine (abstractie face, in mod evident, Knights of Cydonia, care ramane una dintre cele mai indraznete amestecaturi de sunete si idei din istoria formatiei). Dar a dus la acea serie de concerte memorabile, peste tot in lume, care au culminat cu cele doua show-uri de pe Wembley (puteti vedea concertul inregistrat, sub denumirea HAARP, cu un intro care pur si simplu iti face pielea de gaina pe muzica lui Sergei Prokofiev + Knights of Cydonia).

Albumul din 2009, "The Resistance", a fost un adevarat teasing pentru fani. Fiecare piesa a fost amplu descrisa in cuvinte, mici bucati instrumentale si explicatii care au ridicat stacheta si asteptarile foarte mult.

In 2012 lanseaza 2nd Law, album promovat intr-un stil asemanator cu The Resistance. Fanii aveau sa afle cu mult timp inaintea lansarii albumului ca Matt s-a jucat cu niste IDM si dubstep a la Skrillex. Albumul a aratat ca Muse nu se teme de mici schimbari.

Si asa ajungem la Drones, albumul care ii readuce pe englezi in Romania. Lansat in vara anului trecut, albumul a primit laude de la critici si public. Drones este un album concept, care spune povestea protagonistului prin relatarea diverselor stari pe care acesta le experimenteaza- de la abandon si pierderea sperantei la indoctrinarea de catre sistem ca drona umana.

In cea de-a doua zi a festivalului Rock The City, pe scena din Piata Constitutiei vor urca britanicii de la Iron Maiden. Pe 30 iulie, Iron Maiden va sustine la Bucuresti si va fi unul dintre ultimele show-uri din turneul "The Book of Souls 2016" prin care trupa isi promoveaza albumul cu acelasi nume. Albumul a ocupat primul loc in topurile muzicale in peste 40 de tari. Fear Of The Dark, The Trooper, Powerslave, The Number of The Beast si Wasted Years, precum si hit-urile din anii '80 si '90, vor face parte din set list, impreuna cu melodii de pe noul lor album de studio "The Book of Souls" . Membrii trupei vor veni in Bucuresti cu propriul avion. Stim ca solistul Bruce Dickinson este pilot de avion.

Despre Iron Maiden

Iron Maiden este una dintre cele mai influente si longevive trupe de heavy metal din lume. Iron Maiden inseamna Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers si Nicko McBrain. In 2006 trupa ocupa primele pozitii in topurile din peste 40 de tari cu albumul "A Matter of Life and Death". Albumul a fost promovat prin turneul "A matter Of Life and Death World Tour". 28 de concerte au avut britanicii in in acest turneu din Europa.

Si in 2012 au avut un turneu de promovare, de data aceasta, pentru albumul "The Final Frontier", cu o serie de concerte in America de Nord.

In 2006, Iron Maiden a lansat albumul "A Matter of Life and Death", material care a atins primele pozitii in topurile din 40 de tari. Albumul a fost promovat prin turneul "A Matter Of Life and Death World Tour", care a cuprins 28 de concerte in Europa.

Turneul de promovare a albumului "The Final Frontier" a debutat in iunie 2012, cu o serie de show-uri in America de Nord. Trupa britanica Iron Maiden a sustinut de-a lungul anilor mai multe concerte in Romania.

Festivalul Rock The City este organizat de Marcel Avram si East European Events, in colaborare cu D&D East Entertainment. Rock in The City scoate la vanzare atat bilete pentru o zi, cat si abonamente. Biletele pentru concertul Muse, 29 iulie, vor putea fi cumparate incepand de miercuri, 30 martie, de la ora 16.00 prin reteaua Eventim.

Biletele pentru concertul Iron Maiden, de pe 30 iulie, vor putea fi cumparate de pe Eventim, de joi, 31 martie, incepand cu ora 16.00.