Videoclipul piesei "Sub pielea mea| #Eroina", cantata de trupa Carla's Dreams, ar putea fi difuzat doar dupa ora 23:00, daca membrii Consiliului National al Audiovizualului vor decide, in sedinta de marti, ca acesta incalca legislatia audiovizuala privind protectia minorilor in raport cu scenele erotice, anunta Mediafax.

Carla's dreamsFoto: Captura Youtube.com

Consiliul National al Audiovizualuli (CNA) va analiza clipul piesei "Sub pielea mea| #Eroina", cantata de trupa din Republica Moldova.

Pe ordinea de zi a sedintei publice de marti, 19 aprilie, figureaza videoclipul melodiei "Sub pielea mea| #Eroina", acesta fiind difuzat, potrivit monitorizarii din 31 ianuarie, de televiziunile muzicale Zu TV si MTV Romania.

Consiliul a primit patru reclamatii referitoare la acest videoclip, considerat de reclamanti ca fiind "deocheat", "neadecvat spectatorilor minori" in raport cu ora de difuzare. "Protagonistii videoclipului imita actul sexual, fiind imbracati sumar, in lenjerie intima", s-a mai reclamat.

De asemenea, una dintre sesizarile primite compara acest clip cu lungmetrajul "50 shades of Grey" - sintagma folosita in reclamatie a fost "(...) Un alt exemplu este videoclpiul de la melodia '50 shades of Grey', la fel de deocheat" - insa reclamantul nu a precizat numele melodiei sau al artistului.

CNA a mai luat decizii de intrare in legalitate privind anumite videoclipuri care, astfel, au putut fi difuzate doar dupa ora 23:00. O alta varianta a intrarii in legalitate poate fi reprezentata de eliminarea din videoclip a scenelor incriminate si astfel sa poate fi difuzat la orice ora.

Articolul 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului referitor la protectia minorilor stipuleaza ca "Difuzarea in serviciile de televiziune si de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor se poate face numai daca, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces conditionat, se asigura faptul ca minorii din zona de transmisie, in situatii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective".

De asemenea, "Nu pot fi difuzate in intervalul orar 6:00 - 23:00 productii care prezinta: b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen; c) persoane in ipostaze degradante", potrivit articolulului 18, literele b si c din Codul de reglementare a contintului audiovizual. Iar articolul 19, tot din Cod, precizeaza - "Criteriile in functie de care se clasifica programele difuzate au drept scop asigurarea protectiei minorului si informarea publicului cu privire la continutul acestora".