Cantareata si compozitoarea blues-rock Beth Hart a sustinut, vineri seara, cel de-al doilea concert in Romania. Aproximativ doua ore, timpul parca s-a oprit in loc la Sala Palatului, iar artista a plans de emotie, s-a confesat “prietenilor” sai romani, a dansat si a cantat din toti rarunchii.

Beth Hart la BucurestiFoto: Sebastian Rotaru

Cu o voce ragusita si usor masculina, Beth Hart emana sex appeal. Cu bratele tatuate si un look de “fata rea”, artista arata si se comporta ca o adevarata regina a blues-rockului. Domina scena prin miscari sexi, are o senzualitate subtila, dar transanta si trece de la agonie la extaz in doar cateva clipe.

Iar asta a simtit-o si publicul pe care Beth l-a trecut vineri seara prin toate starile omenesti. De la furie, durere, melancolie la optimism, senzualitate, euforie si extaz. Beth e o prezenta hotarata, dar in acelasi timp vulnerabila.

“E minunat sa fiu iarasi alaturi de voi”, le-a spus Beth “prietenilor” de la Sala Palatului, pentru ca artistei nu-i place conceptul de fan.

Show-ul a inceput cu piesa “I’ll Take Care of You”, pe care Beth i-a dedicat-o fratelui sau, cel care o insoteste pe artista in turneul sau de promovare al celui mai recent album - "Better Than Home".

In timp ce interpreta piesa “Delicious Surprise” a coborat de pe scena si a dat o raita prin sala, unde a fost intampinata cu aplauze, imbratisari si chiar buchete de flori.

A urmat apoi piesa “Your Heart is as Black as Night” pe care artista si-a aratat miscarile de felina, in fluieraturile celor din public.

Melodia “Baddest Blues” a venit la pachet cu o confesiune din partea artistei, care le-a povestit “prietenilor sai romani”, vizibil afectata, despre aventura pe care o avea tatal sau cu secretara lui, cand Beth era foarte mica. Este un cantec despre mama artistei, o incercare a lui Beth de a intra in pielea mamei sale, o femeie puternica si frumoasa care afla ca este inselata.

Un alt moment emotionant a fost cel in care Beth a cantat despre lupta pe care a dus-o cu drogurile si alcoolul. “Out of LA” este hitul cu care si-a facut debutul in a doua jumatate a anilor 90.

“She's a local girl with local scars/ Man I gotta get outta this pain/ Man I gotta get outta this town”

Inca de la primul vers, Sala Palatului a amutit. S-a facut o liniste apasatoare incat aproape puteai auzi bataile inimilor spectatorilor. Beth nu numai ca “opreste timpul in loc”, dar reuseste sa te bage intr-o usoara transa, iar vocea ei ragusita creeaza o severa dependenta.

Beth a avut o viața tumultoasa, iar asta se simte prin muzica sa. A avut probleme cu alcoolul, drogurile si a fost diagnosticata cu sindrom bipolar. Lucruri de care nu se fereste sa vorbeasca in spectacolele sale.

Fiecare piesa pe care a cantat-o „zeița americana a blues-rock-ului”, cu look de fata rea, a sunat dumnezeieste vineri seara. Chiar dacă Beth a mai sarit si chiar a incurcat, pe alocuri, niste versuri, artista si-a reparat imediat erorile din interpretare, in aplauzele publicului.

După o ora si jumatate de duiosie si zbucium deopotriva, Beth a parasit scena, doar pentru a se intoarce dupa cateva minute in aplauzele si ovatiile spectatorilor. Intre fani si Beth a existat o relatie, artista reusind sa creeze o atmosfera intima si prietenoasa, desi publicul a fost unul neasteptat de cuminte, cel putin pana la bis.

Hart a spus la finalul show-ului ca s-a simtit extraordinar la noi in tara si ca va reveni.

Beth Hart este considerata una dintre cele mai bune voci feminine de blues din lume. Cariera interpretei americane a inceput in 1993, cand a lansat primul album, "Beth Hart and the Ocean of Souls", acesta fiind urmat de sapte materiale discografice solo si două albume inregistrate alaturi de chitaristul si compozitorul Joe Bonamassa ("Don't Explain", 2011, si "Seesaw", 2013).