Luni, 27 iunie, incepe Jazz in the Park la Cluj Napoca, eveniment ce se va desfasura pe tot parcursul saptamanii. Evenimentul va fi deschis de concertul sustinut de Teodora Enache si Benny Rietveld Quintet si va avea loc in curtea Muzeului de Arta din Cluj-Napoca, de la ora 20:00. Va continua apoi pe malul Somesului, iar in weekendul 1-3 iulie clujenii vor fi asteptati in Parcul Central, unde vor concerta trupe si artisti din tara si strainatate printre care Hindi Zahra, AaRON, Kovacs, Neil Cowley Trio, Naked, Bogdan Vaida, Ours Samplus, Blazzaj, Platonic Band.

Teodora Enache canta la Jazz in the ParkFoto: jazzinthepark

"Ma simt minunat aici. Pana acum, in Romania am mai fost doar la Bucuresti. Simt o energie unica, e genul de eveniment care transforma orasul si aduce o infuzie de energie, imi place ce am vazut pana acum aici", declara basistul si directorul muzical al trupei Santana, Benny Rietveld.

Marti, miercuri si joi, muzica jazz se muta pe malul Somesului, in zona plajei Grigorescu unde va avea loc concursul international Jazz in the Park, la care participa 18 trupe din tara si strainatate. Aici concertele vor incepe de la ora 16:00 si vor dura pana la ora 22:00.

Vineri, sambata si duminica festivalul va avea loc in Parcul Central, unde vor fi amplasate 3 scene pe care se va canta muzica live, atat jazz, cat si alte stiluri muzicale. Pentru prima data, in cadrul festivalului va fi amenajata o scena dedicata muzicii clasice pe care vor canta muzicieni cunoscuti la nivel national si international, toti absolventi ai Liceului de Muzica Sigismund Toduta din Cluj-Napoca.

Ce poti face pe Malul Somesului

Timp de trei zile, de marti si pana joi, jazzul e prezent dupa-amiaza si seara pe malul Somesului, in zona plajei Grigorescu. Publicul va putea sa descopere trupe talentate de jazz din Romania, Marea Britanie, Israel si Italia, dar si sa se bucure de spatii de relaxare, zone de jocuri si de sport. Malul Somesului este folosit in cadrul festivalului Jazz in the Park pentru al doilea an consecutiv ca loc de desfasurare a concertelor.

In weekend gasesti muzica, relaxarea si activitatile in Parcul Central Concertele live, activitatile si zonele dedicate celor mari si celor mici vor avea loc vineri, sambata si duminica in Parcul Central. Este pentru prima data cand festivalul va folosi intregul parc. Vor fi amplasate 3 scene: una principala, la intrarea in parc dinspre Cluj Arena pe locul unde era si pana acum scena din cadrul festivalului), una secundara, la intrarea in parc dinspre Opera Maghiara si o scena de muzica clasica, Classic Stage. Vineri concertele vor incepe de la ora 18:00, iar sambata si duminica de la ora 12:00.

Astfel, vineri vor concerta in parc Hot Club de Cluj, castigatorii concursului Jazz in the Park de anul trecut, Jazzybirds, pianistul lui Adele care vine cu un proiect personal, Neil Cowley Trio si unul dintre headlineri, Kovacs.

"Ne-am dorit sa folosim tot mai mult din parc, asa ca acum vom folosi tot Parcul Central in cadrul festivalului. Vineri vom deschide practic portile imaginare ale parcului. Am extins suprafata evenimentului, pentru ca vom pune o scena secundara, inspre Opera Maghiara. Line-up-ul de acest an este preferatul meu, iar Hindi Zahra a fost una din cele mai cerute persoane de catre public. Ne bucuram ca am reusit sa tinem cont de propunerile oamenilor Vom avea si o scena dedicata muzicii clasice, acum indraznim sa facem un setup atipic, tocmai din dorinta de a o promova. Intre cele doua scene din parc se vor regasi foarte multe activitati", declara directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Sambata si duminica activitatile si recitalurile incep la ora 12 cu un program de muzica clasica sustinut de Bogdan Vaida, Iulia Merca, Tiberius Simu, Nicoleta Ion si Ioana Cadar Freisinger.

Sambata vor mai concerta Jazu, Aida si Noi, Naked, Ours Samplus si AaRON.

Sambata, la miezul noptii, Parcul Central va gazdui pentru prima data un recital de pian sustinut de pianistul Bogdan Vaida.

Ziua de duminica incepe tot cu muzica clasica, de la ora 12 si continua cu Mihai Dobre, de la Suie Paparude, Platonic Band, Benjamin Kolloch Quartet, Andrada Codorean&Swing Mob si Hindi Zahra.