Unul dintre cele mai asteptate concerte ale anului a avut loc, pe 16 iulie, la Romexpo. Legendara trupa Scorpions a pasit pe pamant romanesc pentru a sasea oara, intr-un concert de aniversare a 50 de ani de la infiintarea formatiei. De la copii, la batrani si bebelusi, toata lumea a dansat si a fredonat faimoasele balade rock ale formatiei. Cand Klaus Meine, solistul trupei, a intrat pe scena si a spus "Buna seara Bucuresti! Ce mai faceti?", publicul, format din cateva mii de oameni a explodat, iar nebunia a inceput. Hituri precum "Send me an angel", "Rock you like a hurricane" sau "Still loving you" au facut Capitala sa rasune de tipete si aplauze.

Scorpions 50th Anniversary World TourFoto: Captura YouTube

Cand s-au auzit primele acorduri ale piesei "Wind of change", toti fanii au inceput sa cante o data cu formatia. Melodia, una dintre cele mai cunoscute ale formatiei, a dus decibelii la un alt nivel.

Ajunsi la 50 de ani de cariera, rockerii de la Scorpions au fost vizibil emotionati, iar in ochii solistului s-au vazut lacrimi pe parcursul concertului. Publicul spunea ca "niciunul dintre ei nu isi arata varsta reala cand este pe scena", iar altii au spus ca i-ar asculta la nesfarsit.

Pe la mijlocul concertului, Klaus Meine a imbracat steagul Romaniei si a fredonat o piesa, fara sa-l dea jos. La final, membrii formatiei au aruncat spre fani penele de la chitari si betele de la tobe, s-au imbratisat si au multumit publicului pentru ca a fredonat, urlat si dat din cap cu ei.

Concertul sustinut pe 16 iulie, face parte din egida turneului mondial - Return To Forever/ 50th Anniversary Tour si se termina pe 2 decembrie in Germania.

Scorpions a concertat de mai multe ori in Romania, la festivalul Rock '93 de pe stadionul Dinamo, la Cerbul de Aur 2002, pe 8 octombrie 2004 la Sala Polivalenta, pe 9 iunie 2011 la Zone Arena si pe 14 decembrie 2013 in Pavilionul Central Romexpo.