Festivalul EUROPAfest Summer Edition, desfasurat la Sinaia in perioada 14-26 iulie 2016, continua cu inca o saptamana de evenimente. Agenda include concerte in spatii diverse pentru a raspunde cerintelor unui public variat. In fiecare an doua concerte sunt organizate la Hotelul Mara din Sinaia, care este si locul de desfasurare al Summer Music Academy Sinaia. Amplasat intr-un peisaj idilic, inconjurat de paduri si oferind peisaje incredibile, locatia asigura conditii ideale pentru studiu, performanta, fiind un spatiu propice intalnirii intre artisti din intreaga lume. Pentru tinerii muzicieni sositi din 16 tari si profesorii acestora Hotelul Mara devine resedinta de vara pe durata festivalului.

EUROPAfest 2016 - Sinaia Foto: jmEvents.ro

Dorinta organizatorilor este de a invita publicul “acasa” la artisti, de a organiza evenimente mai putin formale, astfel incat sala de evenimente rece si distanta se transforma sub magia muzicii intr-o sufragerie calda si primitoare, in care artistii isi incanta prietenii din Sinaia pe note de vioara, violoncel, flaut si pian.

Agenda concertelor de la Hotelul Mara:

22 iulie | 19:00 | Concert “Summer Magic Dream”

23 iulie | 19:00 | Concert “Before Sunset”

Intrarea la concerte se face pe baza de invitatii, dar fiind un spatiu generos se ofera si intrare libera in limita locurilor disponibile.

Pe 21 iulie e programat concertul din parcul central din Sinaia, pe 25 iulie e concertul de la Biserica Catolica, iar pe 24 iulie are loc un nou concert la Castelul Peles – Gala EUROPAfest Summer Edition, care va reuni cele mai apreciate tinere prezente din festival.

Festivalul international EUROPAfest Summer Edition, organizat de jmEvents, Jeunesses & Dinu Lipatti in parteneriat cu Primaria Sinaia, Hotel Mara si Muzeul Peles invita publicul sa lase departe agitatia oraselor si sa intre in atmosfera speciala creata la Sinaia. A devenit deja o traditie ca luna iulie sa aduca in orasul de la poalele Bucegilor o serie de concerte de muzica clasica cu artisti prestigiosi ai scenelor internationale, dar si tineri aflati pe val, exponenti ai noii generatii de muzicieni. De mai bine de 20 de ani, sub tutela jmEvents, publicul consumator de muzica buna este invitat sa se bucure de evenimente de calitate.

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest ne-a declarat “Vara dorim sa evadam din orasele mari, sa ne bucuram de natura, de vacanta si de cateva clipe de magie. Am gasit la Sinaia cadrul perfect, locurile de basm prind viata pe acorduri muzicale, invitand publicul larg la seri de rasfat”. Festivalul International EUROPAfest se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Casei Regale din 2005.