Cantareata de soul Lisa Simone, fiica Ninei Simone, The Kenny Werner Trio si Trilok Gurtu sunt capete de afis ale Bucharest Jazz Festival. Cea de-a cincea editie a festivalului va avea loc intre 19 si 25 septembrie, in Piata George Enescu. In curand vor fi anuntati si ceilalti headlineri, anunta organizatorii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jazz contemporan american, soul modern si world music fusion. Asta se va auzi la cea de-a cincea editie a festivalului, ce vine anul acesta cu o noua perioada de desfasurare si un nou director artistic, Teodora Enache. Din cadrul festivalului nu vor lipsi expozitiile, conferintele sau proiectiile.

Intr-o vineri, pe 23 septembrie, Lisa Simone, fiica Ninei Simone, va canta la Bucuresti, piesele de pe cel mai recent album al ei, My World, lansat in 2016, un soul modern tentat de o tusa de muzicalitate africana, in care piesele spirituale se imbina cu bucati de funk-groove.

Jazzul contemporan american va fi reprezentat la Bucharest Jazz Festival 2016 de trio-ul compozitorului si pianistului nominalizat la premiile Grammy si castigatorul unei burse Guggenheim, Kenny Werner. Cu 15 ani de concerte si cinci albume influente la activ, muzica trupei The Kenny Werner Trio e recunoscuta pentru flexibilitatea basului lui Johannes Weidenmueller, improvizatia tobelor lui Ari Hoenig si sufletul si stiinta pianistului de clasa mondiala, Kenny Werner.

Tot pe scena festivalului va urca si unul dintre cei mai mai inovativi percutionisti, Trilok Gurtu. Artistul va fi acompaniat de Jonathan Ihlenfeld Cuniando la bas, de Tulug Tirpan la pian si de Frederik Koester la trompeta.

Bucharest Jazz Festival este organizat de de ARCUB si sustine candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii #Bucuresti2021. Accesul la toate reprezentatiile din cadrul festivalului este gratuit.