Sunwaves, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzica electronica de la noi din tara si din Europa, celebreaza in acest week-end cea de-a 20-a editie si 10 ani de existenta. Printre artistii care vor urca in acest sfarsit de saptamana pe scenele festivalului din Mamaia Sat se numara Carl Cox, Dj Sneak, Todd Terry, Herodot si Praslea.

Muzica electro ar putea transmite mesaje secreteFoto: sunwaves-fest.ro

Intre 19 si 21 august, pe plaja Aza din Mamaia Sat, se desfasoara cea de-a 20-a editie de Sunwaves, festival care de doua ori pe an, la inceputul lunii mai si sfarsitul lui august, aduna mii de iubitori de muzica electronica la malul marii.

De-a lungul celor aproape 10 ani, la Sunwaves au pus muzica unii dintre cei mai de notorietate DJ. Ricardo Villalobos este un apropiat al festivalului, fiind foarte putine editiile de la care a lipsit. Richie Hawtin, Dj Sneak, Carl Cox si Marco Carola sunt doar cativa dintre DJ care au urcat la pupitrul festivalului.

In plus, Sunwaves-ul e genul acela de festival maraton unde persoanele prezente danseaza ore in sir, iar DJ nu se mai dau plecati.

Un bun exemplu in acest sens este dj-ul Marco Carola, care anul trecut, la editia din luna mai, a mixat 24 de ore incontinuu. Recordul lui Carola insa a fost batut la editia cu numar 19 de Sunwaves, in mai anul acesta, cand Bill Patrick si tINI au pus muzica impreuna 31 de ore, fara pauza.

Sursa video: Youtube/ Makeru

Prima editia de Sunwaves a avut loc in 2007, iar de atunci se afla pe lista festivalurilor care nu trebuie ratate.

In plus, foarte mult turisti vin in Romania la inceputul si finalul verii pentru a participa la Sunwaves. Pentru editiile care au loc de 1 mai vin intre 4 si 5 mii de straini, iar pentru editia din vara numarul a inceput sa creasca considerabil, au declarat organizatorii pentru HotNews.ro.

Sunwaves este foarte apreciat si de fanii muzicii electronice din Romania fiindca ii aduce la un loc pe cei mai buni DJ de la noi din tara, artisti care in cea mai mare parte a anului sunt plecati in turnee in strainatate.

Sursa video: Youtube/ ElectronicMusicTv

Sunwaves 20 inseamna: Alexandra . Andrey Zots . Audiofly . Audion (live) . Barac Cap . Carl Cox . Carlo Lio . Cassy . Cezar . Crihan . Dan Andrei Dj Sneak . dOP . Dubfire . Dubtil . Fumiya Tanaka . Gaiser (live) Gescu . Herodot . Jon Rundell . K.D Chriss . Kosta . Kozo LIZZ . Lucas Ferro. Mahony . Margaret Dygas . Mind Against . Nu Zau . Paco Osuna . Paul Agripa . Petre Inspirescu . Piticu Praslea . Premiesku (live) . Priku . Raresh . Sedee . SIT (live) Suciu . TBF . Todd Terry . Valentino Kanzyani . Xandru VJS: Cote, Dreamrec, Pareidolia, Rancea

Mai multe detalii despre eveniment aici

Sursa foto: sunwaves-fest.ro