Artista marocana revine in Bucuresti la Jazz Night Out, dupa show-ul sold out de anul trecut. Cu o prezenta scenica intensa, Zahra e naiva si senzuala, intr-o spirala de stari care urca si coboara intr-un vartej de influente: folk din Maroc, gypsy, jazz, world music, blues si un ingredient pentru care inca mai cautam un nume.

Concert_HINDI_ZAHRAFoto: webPR.ro

Hindi Zahra e un soi de Frida Kahlo care deseneaza in culori audio mari legende, mici trairi - in timp ce canta intr-o adorabila engleza cu accent, sau in limba ei nativa, berbera. De fapt insa, e destul de evident ca limba ei nativa e pur si simplu muzica. Compozitor, multi instrumentist si producator, a debutat si in cinema, cu filmul The Cut al regizorului german de origine turca, Fatih Akin.

Primul ei disc, ”Handmade” a primit in 2010 Premiul Constantin pentru descoperirea anului in Franta. E deseori comparata cu Beth Gibbons de la Portishead, Billie Holiday sau Patti Smith. In 2015, Hindi Zahra si-a lansat discul Homeland, cu care a plecat in turneu mondial, seducand fanii si criticii muzicali deopotriva.

Zahra reuseste de fiecare data sa livreze un sound autentic, ”handmade”, care ramane totodata incredibil de sofisticat: i-ar sta bine in egala masura in subsolul unui club de jazz din New York, si intr-un targ colorat din Marrakesch.

Program

Concertul Hindi Zahra are loc pe 1 noiembrie 2016, ora 20:00 la Arenele Romane (cort incalzit) din Bucuresti.

Accesul se face incepand cu ora 19:00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Bilete

Biletele costa 130 de lei si pot fi cumparate din reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro si pagina de Facebook Twin Arts

Video

Urmatoarele concerte Twin Arts:

Dhafer Youssef - 27 octombrie, Sala Radio

The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini - 10 noiembrie, Sala Radio

Eivᅢr - 13 noiembrie, Sala Radio

Robert Glasper Experiment - 28 noiembrie, Sala Radio