Laura Bretan (14 ani), soprana de origine romana care a castigat ultima editie a "Romanii au Talent", a cantat miercuri seara in finala concursului "America's Got Talent", difuzat de postul de televiziune NBC. Castigatoarea celei de-a 11-a editii a "America's Got Talent" este Grace VanderWaal, o cantareata la ukulele in varsta de 12 ani. Laura Bretan a impresionat publicul american, dar nu a reusit sa se claseze in top 5 in marea finala, anunta Stirile Pro Tv.

Laura BretanFoto: youtube.com

In top 5 al finalei au intrat Grace VanderWaal, The Clairvoyants, Jon Dorenbos, Brian Justin Crum si Sal Valentinetti.

"Ma bucur ca am ajuns pana aici. Le multumesc celor care m-au votat" a fost mesajul Laurei Bretan, pe retelele de socializare.

La inceputul lunii iunie, Laura Bretan a castigat marele premiu, in valoare de 120.000 de euro, in finala celui de-al saselea sezon al emisiunii de divertisment "Romanii au talent", difuzata de Pro TV.

Grace VanderWaal, in varsta de 12 ani, care a castigat milioane de admiratori online cu fiecare dintre evolutiile sale din acest concurs, in timpul caruia acantat la ukulele si a interpretat piese folk, a castigat cea de-a 11-a editie a concursului "America's Got Talent" si, totodata, marele premiu de 1 milion de dolari si un contract care ii va permite sa sustina concerte in Las Vegas, scrie News.ro.

Finala emisiunii s-a desfasurat pe parcursul a doua seri consecutive, iar numele castigatorului - desemnat pe baza voturilor exprimate de telespectatorii americani - a fost anuntat dupa cea de-a doua runda de reprezentatii, in noaptea de miercuri spre joi, la Los Angeles.

A doua gala a finalei concursului "America's Got Talent" a inceput miercuri seara la ora locala 20.00 (joi dimineata, 03.00 ora Romaniei, n.red.) si a durat putin peste doua ore. In aceasta emisiune, intrerupta de numeroase reclame, a inclus reprezentatii live ale finalistilor, comentarii spumoase ale membrilor juriului si cativa invitati surpriza, precum legendara cantareata Stevie Nicks, solista trupei Fleetwood Mac.

In emisiunea de miercuri seara, Laura Bretan a cantat alaturi de grupul Il Volo, compus din trei interpreti italieni de muzica clasica. "A fost o onoare pentru mine sa impart scena cu voi", a scris Laura Bretan pe retelele de socializare, dupa incheierea emisiunii.

Cu o seara inainte, marti, in prima gala de reprezentatii a finalei concursului, Laura Bretan interpretase aria "O mio babbino caro" din opera "Gianni Schicchi" de Giacomo Puccini.

Laura Bretan, adolescenta de origine romana, s-a nascut in Statele Unite ale Americii si locuieste in Chicago. Ea a fost indemnata sa participe la "Romanii au talent" de catre bunicul ei, care a murit in urma cu un an.